Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 31 juli 2016 21:49

Helgen lider mot sitt slut och min sista semestervecka börjar i morgon. Känns helt ok faktiskt!
Jag är fortfarande i extas efter gårdagens Storsjöyra! Min kväll inledde med Miriam Bryant och avslutades med Lasse Winnerbäck! Miriam var magisk! Vilken otrolig röst och så imponerad av hennes live uppträdande! Hon är såååå Cooool och jag fick gåshud när hon sjöng. Bäst var såklart sista låten-Ett sista glas.

Efter Miriam var det Lasse Winnerbäcks tur. Räknade ut att det var nog sjunde gången jag såg honom uppträda! Har sett honom på olika festivaler runt om i Sverige men flest gånger på just Storsjöyran där han uppträtt åtta gånger(om jag inte minns fel). Denna gång kunde jag sjunga med i ALLA texterna. Så i en och en halv timma stod jag och skrålade för full hals! Det är nog min hemliga superkraft, jag kan texterna till (nästan) alla Winnerbäcks låtar! Skulle kunna vara med i en tävling där temat var just sjung med i flest av hans låtar. Jag skulle vara den självklara vinnaren!
Det var en bra blandning av både gamla och nya låtar. Från senaste albumet inledde han med Lågsäsong(hade önskat sysslomannen, då jag tycker den har mer spänning i texten) och lite senare kom Granit och Morän som är riktigt bra, uppbyggd på bara verser utan refräng. Gamla hits han spelade var såklart Söndermarken, Elegi,min favorit(av dom äldre låtarna) men han hade gjort om introt lite. Hosianna(nyare favvo) som var helt magisk! Elden var också med, fler låtar var Min älskling har ett hjärta av Snö och Stockholms kyss. Sista låten ut var Ingen Soldat men den tycker jag är aningen för långsam och lite tråkig. I alla fall så får han fem stjärnor av fem möjliga av mig! Han står på scenen, helt stilla, nickar, backar några steg och publiken är helt i extas! Hela torget gungade och sjöng med! Men du måste vara ett insatt Winnerbäck fan för att hänga med i texterna. Ljudet var på gränsen till för högt och gitarrerna tog över då och då. Lasse tog i och sjöng ut ordentligt, använde rösten sådär riktigt bra som han kan, när han vill!
Det är ju just texterna som är själva kärnan i det hela. Att kunna använda det svenska språket på ett sånt fantastiskt sätt! Meningar som -slutar svara när det ringer, ett långsamt sätt att bli ensam eller på våren talar hon om hösten. Skulle kunna skriva ett eget blogginlägg med bara fantastiska meningar från Winnerbäck låtar! Jag är än en gång mållös! Kommer somna med ett leende på läpparna i flera nätter nu!

Väntar på att Miriam skulle börja spela. Laddade upp med ett gäng remmar, ingen festival utan remmar! Stallskorna på då jag tagit in hästarna i "finskorna" och dom blivit både blöta och leriga(att jag aldrig lär mig). Kvar fanns då bara just stallskorna... Ja, ja så kan det gå! Nu ska jag kolla upp var och när Winnerbäck spelar nästa gång!

ANNONS
Av Elin - 28 juli 2016 00:40

Vi fick en soldag till!
"Moster Mariah" med sambo Alexander, tittade förbi hos oss en sväng idag. Dom är ute och semestrar. Twinsen blev överförtjusta i Alexander och kidnappade med honom till studsmattan. Där fick han stanna kvar resten av tiden då dom inte släppte honom ur sickte! Perfekt för mig och Mariah som fick en stund för oss själva att prata ikapp allt vi missat.
Mariah är som en syster till mig och fast vi bor femtio mil ifrån varandra och inte ses speciellt ofta så är hon nog den som känner mig allra bäst! Hon hade med sin hund Torkel, som Alice är mamma till. Alice blev jätte glad att se honom men Torkel vågade inte hoppa ur bilen(en riktig fegis) så Alice fick hoppa in till honom istället.

På eftermiddagen passade jag på att ta med mig twinsen och momma till betet där Felipe står. Har inte sett honom på några veckor nu. Han var rund och fin! Ska bli så roligt att få sätta igång honom nu!

Alldeles vindstilla och varmt så kvällen har jag spenderat i trädgården.

Provade några olika inställningar på kameran. Lyckades få till svart bakgrund(måste prova med hästarna!). Tur att blommorna är så stilla och tålmodiga så jag hinner med att ställa om kameran. Annat är det med hästarna, för att inte tala om kidsen...

ANNONS
Av Elin - 26 juli 2016 17:15

Min bästa vän som hänger med mig överallt!

Hon är nio år och är en blandras. Jämthund, gråhund, laika, spets och engelsk setter(om jag minns rätt) men ser ut som en Hällefors hund. Hon gillar att vara med mig i stallet och älskar när vi ger oss ut på långpromenader. Snällare hund kan man nog inte hitta<3

Av Elin - 25 juli 2016 23:12

Jag har en hyresgäst. Tyvärr är hon aningen dålig på att betala hyra så jag har faktiskt bett henne att flytta! Har till och med erbjudit henne nya bostäder. Hjälpt henne med att plocka ihop sitt bohag och flyttat henne till nya boenden. Boenden som jag tycker är mer lämpliga än det hon har nu. Men vi delar visst inte samma åsikter jag och hon, så varje morgon är hon tillbaka... På samma ställe...som jag tycker är aningen olämpligt.

Fröken Kors.
Måste erkänna att jag var aningen skakis när jag skulle fota henne. Ännu mer skakis är jag de gånger jag måste bära bort henne!

Av Elin - 25 juli 2016 21:27

Underbara dagar i solen! Älskar allt som har med sommaren att göra. Dock gillar jag inte när det åskar, tycker att det är riktigt obehagligt. Nu skulle det visst åska rejält i morgon.

Utsikten från solstolen är helt okej! Jag har så många planer på vad jag vill göra. Ska skriva ner allt och lägga upp en plan på var, hur och när. Helst vill jag att allt ska ske och vara klart i morgon...

På hästfronten-
Först och främst ska paddocken göras klar. Sen ska jag göra om i vinterhagen. Den ska bli plattare och ingången till sommarhagen ska flyttas. Stallet ska byggas ut, byggas om och målas. Ännu en trähage ska sättas upp.

Inomhus-
Pojkarna ska få egna rum. Nu delar alla tre på två små rum. Adam ska få vårt sovrum. Jag och Stefan ska flytta in i gästrummet på nedervåningen. Ett av förråden, som vi kallar "syrummet" får bli gästrum. "Mörkerrummet" ska bli det nya förrådet. Vi tänkte även renovera tvättstugan och göra iordning dusch där så vi har badrum på både över och undervåning.

Utomhus-
Staketet ska bytas, balkongen målas. Bygga terass på ovansidan. Vi använder balkongdörren på ovansidan mest då vi har parkeringen där. Vi tänkte även bygga en stor altan/terass till härbret. Sätta staket runt så det blir som om det står på en egen tomt.

Hmm... Tror ni jag hinner detta på mina två semesterveckor som jag har kvar;-)

Av Elin - 18 juli 2016 21:00

Tillbaka till det vanliga kaoset! Anton har varit borta i helgen så jag, Adam och August har haft det väldigt lugnt. Inte för att Anton är vildare än någon annan av dom utan snarare för att det bara har varit två stycken orkaner istället för tre. Idag har hela familjen varit hemma samtididigt, plus granntjejen, som i princip även hon bor här... Det blir aningen rörigt med allihopa hemma utan någon bra plan på aktiviteter och ett visst slarvande med rutiner...

Vi planerar även en liten semestertripp till helgen, hur vi nu ska klara av det ;-). Nu ska jag ta mig en lugn avkopplande promenad bort till unghästarna. Ev kommer jag tillbaka...

Av Elin - 16 juli 2016 21:11

Då hästarna vilar passar jag på att göra lite andra saker. Idag har jag och en kompis, August och Adam varit i Sundsvall ute på Sättna och tittat på Stefan när han driftat. Har inte haft möjlighet att följa med tidigare, då det varit långa resor och oftast flera dagar. Svårt att kombinera med hästarna hemma. Men eftersom det var på hemmaplan(bara 15mil...) och fint väder så passade det perfekt. I morgon ska bilen ställas ut på Bräcke Marknad. Hoppas på bra väder och mycket folk.

Motorsport och ridsport är väldigt lika varandra på många sätt. Går att dra många paralleller och liknelser. Båda sporterna tar mycket tid, långa resor, kostar massvis med pengar och det är väldigt sköra sporter. Rätt vad det är så får man en skada/något går sönder och allt man satsat senaste tiden slås i spillror. Att ha ett starkt team bakom sig är lika viktigt som viljan att prestera. Själva tävlingen är bara en bråkdel av tiden som man spenderar i stallet/garaget. Oändligt långa förberedelser och massvis av planering för att få ihop det hela med jobb och barn.

Kvällen spenderades i soffan med lite lördagsmys

Nu sover barnen så jag ska passa på att smyga ut i stallet och natta hästarna.

Av Elin - 13 juli 2016 21:05

Ja här händer det inte mycket! Har spenderat större delen av dagen i en solstol mellan regnskurarna. Blev en skogspromenad på förmiddagen med pojkarna. Bra att rasta dom tidigt på dagen har jag upptäckt!

Den obligatoriska "stubben" bilden.

Såhär vackert är det ute just nu. Synd bara att batteriet till systemkameran inte var laddat...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen