Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 1 september 2018 21:34

Håller hårt i dom här sista dagarna. Vill inte riktigt släppa taget och erkänna att sommaren lidit mot sitt slut.

Dom underbaraste dagarna har vi faktiskt kvar. Dom där dagarna som börjar alldeles dimmiga. När man inte ser ner till sjön. Inte ser Ammeröberget. Sen sakta börjar dimman lätta och världen visar sig från sitt vackraste. Det finns inget vackrare än hösten. Vindstilla dagar med strålande sol och den friska kalla luften.

Mina fina hästar. Kerstin, Fadie och Metallica. Dom går fortfarande ute. Några veckor till då gräset fortfarande är grönt och fylligt. Runda och fina är dom. Manarna är långa och svansarna trassliga. Men dom njuter lika mycket som jag av dom här dagarna så jag låter dom stanna där, i den stora gröna hagen nere vid sjön.

ANNONS
Av Elin - 18 augusti 2018 21:02

Elva hästar och nio barn! Härliga dagar med varierat väder, massvis av ridning, lek och skoj. Sena kvällar och tidiga morgnar. Allt som man ska hinna med på ett riktigt ridläger!

Dom starkaste minnena jag har från min häst barndom är just ridlägerveckorna. Att få längta och vänta till den där dagen. Dagen då allt började. Fjärilar i magen, vilken häst får jag, vilka är dom andra barnen. Jag minns dom där veckorna, somrarna som om allt var igår. Jag minns fortfarande namnen på alla hästarna. Minns i vilken box dom stod, minns hur dom luktade fast det gått nästan trettio år sedan jag var där. Så starka minnen som gör att jag blir varm i kroppen och ler inombords. Hoppas dom här tjejerna kommer komma ihåg dom här dagarna lika starkt som jag.

ANNONS
Av Elin - 26 juli 2018 20:51

Med en klump i magen säger jag att den här sommaren är alldeles underbar. Soliga varma dagar. Inte ett regnmoln så långt ögat kan nå. Vi badar flera gånger om dagen. Bara njuter av att ha det så underbart. Långa vindstilla kvällar. Solen som går ner för att direkt gå upp igen. Det blir aldrig mörkt. Sitter på altanen i timmar, med ett glas rött. Winnerbäck i öronen och bara blundar.

Men så kommer den där känslan tillbaka. Ångesten som sprider ut sig i magen och får känslorna att vrida sig om varandra.

Det brinner.

Att vakna på morgonen med röken liggandes som en tjock dimma som tagit över berget, lagt sig som en slöja över sjön. Inte kunna se längre än några meter framför sig. Tjock farlig rök, solen som bränner på skinnet och ovissheten om var elden tar vägen. Helikoptrarna som flyger om varandra, ljudet av sirener. Människor som samlas, kämpar tillsammans.

Fyra olika bränder runtomkring oss. Stekande sol och vinden som vänder.

Just nu är det under kontroll. Håller tummarna att regnet kommer snart.

Ice

Av Elin - 9 juli 2018 19:11

IC Explosion
Född 6/7-18
e:Van Vivaldi u:Lobelia (55) ue:Belamour

Av Elin - 9 juli 2018 01:12

Äntligen har Bella fölat. Den 6/7 tittade en liten brun hingst ut. Allt gick jättebra och Bella är såklart en super duktig mamma!

Lilla söta Ice e:Van Vivaldi ue:Belamour

Av Elin - 23 juni 2018 18:11

Midsommar och det har stormat oavbrutet i två dygn. Vi bor ganska högt över sjön så vinden tar i rätt ordentligt. Då det blåser för det mesta så har vi inte så många träd kvar på gården. Dom har nämligen blåst ner. Över hela min vinterhage, över härbre taket, över en Volvo, en Audi och i morse var det väldigt nära att det skulle bli över en bil till.

Vi hade en väldig tur den här gången.

Av Elin - 21 juni 2018 22:39

I torsdags hämtade jag hem Lilla M som varit borta på betäckning. Hon är nu betäckt med Leuns Veld,s Lord. En fantastiskt fin holländsk hingst. Håller tummarna att Lilla M är dräktig.

En trött Metallica efter två veckor på seminstationen.

När jag och mamma kom för att hämta hem henne stod hon i en hage med åtta megastora nordisbrudar... Lite osäker på om jag skulle ta mig igenom berget med nordisar utan att lyckats släppa ut hela gänget, smög jag mig in i hagen. Ropade försiktigt på Lilla M och hoppades på att brudarna inte skulle lägga märke till mig. Som tur var kom M direkt fram till mig när hon såg mig och jag kunde snabbt smita ut ur hagen ned henne. Pust!

Gissa om hon blev glad när hon kände igen gnäggningarna från Kerstin och Fadie när vi rullade in på gårdsplanen hemma!

Leuns Veld,s Lord med ägaren Karin Levin Angergård(som är uppfödare till Metallicas mamma K2 Cooper Coin). Jag har fått väldigt mycket hjälp av Karin med just val av hingst till Metallica.

Av Elin - 16 juni 2018 20:09

Mitt lilla hjärta är hemma igen. Nu går hon ute på gräs dygnet runt med Kerstin och Metallica. Fadie är nu riden i skritt, trav och galopp. Josefin(som skött inridningen) har gjort ett jättebra jobb! I början av juni var vi iväg på treårstest med Fadie. Hon skötte sig mycket bra men tyvärr var hon lite för pigg för dagen. Det sprakade lite för mycket under hovarna under både löshoppningsmomentet och visning för hand. Självklart blev jag ledsen för dom inte allt för höga poängen men fick med oss fina omdömen hem ändå. Hon är i fas utbildningsmässigt och nu har vi hela livet framför oss!!

Vacker som en dröm är hon iaf!!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen