Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 3 februari 2015 23:15

Fortsätter på föregående inlägg. Då Fredric föredrar platsen i boxen och representerar den något mer onaturliga hästhållningen så är Kerstin hans raka motsats! Hon hatar att stå inne. Hon känner sig väldigt obekväm i stallet och då speciellt inlåst bakom galler. Hon ser sur ut och kommer inte fram och hälsar, äter dåligt och ser mest missnöjd ut.

Kerstin föredrar stora ytor, mycket plats, öppna fält är mer hennes melodi. Nu är hon pensionerad från tävling och står hemma på gården ute på lösdrift. Hon älskar det! Varje gång hon varit hem har det varit samma sak. Hon springer, hoppar och busar när man släpper henne i hagen, sen går hon inte att fånga på några dagar. Hela hon lyser upp och man ser verkligen hur fri och lycklig hon känner sig. Jag är så glad att jag har lösdriften hemma med dom stora hagarna så hon får känna sig fri.

Hon är väldigt speciell, har aldrig haft skor. Alltid gått barfota, hon gick utomhus SM på gräs utan skor... Vi har heller aldrig haft benskydd på henne. Endast vanligt bett med remontgrima. Allra bäst har hon gått när man ridit barbacka, endast i grimma på henne. Då har hon kunnat slappna av ordentligt. Tror att det var en av anledningarna till att hon blev så bra, att hon fick behålla så mycket av sin frihet!

ANNONS
Av Elin - 3 februari 2015 12:52

Jag köpte Fredric direkt från Tyskland. Han var då tre år. Första veckorna/månaderna/åren var väldigt jobbiga då han inte var van att gå i hage. Jag har alltid förespråkat mycket utevistelse för att få en "go å gla" häst! Fredric var varken "go" eller "gla" över att vara ute. Han var mest stressad. Spelade ingen roll om han hade sällskap eller stod ensam. Att leda ut honom till hagen var förenat med livsfara, att leda in honom var även det förenat med livsfara då den väldigt höga bebishästen mest stod på bakbenen, eller frambenen påvägen till och från den lilla rasthagen. Det var hjälm på och pisk i handen för att överleva dom femtio metrarna till hagen. Väl i hagen sprang han, dom första tre timmarna... Toksprang! Skydd på alla fyra plus boots var ett måste. Han har ändå lyckats slå på sig flera mindre fina överben lite här och var. Efter att ha sprungit hysteriskt stod han vid öppningen resten av dagen och ville gå in. Vandrandes och krafsandes tills jag äntligen vid dagens slut kom och tog in honom. Phuuuuuu! Väl inne i boxen stod han sen som ett lamm med lugn blick, avslappnad, tuggandes på sitt hö.

Såhär var det i flera år. Han kunder stå inne i timmar i sin trygga box, halvsovandes och cool lugn men så fort han kom ut blev han orolig och stressad. I dag är han åtta år och går faktiskt i hagen mellan åtta och två på vardagarna. Ibland händer det att han blir ute till fyra och vissa helger när det är riktigt bra väder går han faktiskt ute tills kvällsfodring. Han är lugn, står ofta på samma ställe i sin hage och tittar på dom andra hästarna. Det här har alltså tagit nästan åtta år. Men varje dag då jag går mot hagen så ser det ut såhär...

Fick Fredric välja så tror jag faktiskt att han skulle välja sin trygga Box stället för den där dagliga utevistelsen...

ANNONS
Av Elin - 1 februari 2015 23:44

Råkade visst sitta uppe lite för länge den här kvällen med... Det blir liksom så när dagarna rullar på så snabbt och all focus hamnar på barnen. Hinner inte med något annat så det tar jag igen på kvällarna. Hoppas bara dom inte vaknar vid sex i morgon.

I dag var det snöstorm. Spelar ingen roll vilket väder, barnen ska ut ändå! På med alla kläder och sen ut i stormen. Jag drog dom på pulka och kälke till min brors hus, vi är grannar. Mycket uppför dit men då blir det desto roligare hem! Tänkte att där kombinerar jag träning med utelek! Självklart ska det fightas lite först om vem som ska åka var och med vem. Men det brukar lösa sig tillslut.

Har nyss ätit min sista chokladbit. Jag måste verkligen dra ned på godisätandet, då framförallt på choklad! Min hjärna är säker på att jag inte överlever om jag inte får choklad varje dag. Jag är fast besluten om att bevisa att jag faktiskt gör det! Jag ljuger inte om jag säger att idag har jag säkert ätit 500g choklad... Helt sjukt! Jag mår illa, känner mig degig, seg och uppblåst. Vet exakt vad jag gör för fel och hur jag bör göra istället. Så i morgon gäller det! Nu kör vi!
Godnatt!

Av Elin - 31 januari 2015 13:45

Av Elin - 31 januari 2015 13:34

Tidig morgon i stallet. Anton och August följde med men valde att sitta kvar i bilen och titta på Teletubbies istället för att följa med in. Gick betydligt snabbare för mig utan deras hjälp?. Fredric brukar få ta det lugnt på helgerna om det inte är någon träning eller tävling. Försöker rida så ordentligt som möjligt på veckorna istället. Nästa lördag är det Maria träning och jag ser så mycket fram mot den. Jag sätter mig själv i första passet så jag hinner rida fram ordentlig ensam i ridhuset. Någon fördel ska man ha.

Anton och August sover lunch medan jag och Adam tittar på barn TV... Undra om det finns andra kanaler? Vad visas på dom???

Fixade med hästarna hemma efter stalljouren i Bräcke. Twinsen ville rida på Kerstin men eftersom jag var själv med tre barn och tre hästar, varav två stycken inte så pålitliga unghästar så hoppade vi över det idag.

Fille, Wille och Kerstin. Anton och August är väldigt ridsugna.

Supersnälla Rosie låter ligisterna härja som dom vill?!

Av Elin - 30 januari 2015 22:05

Under det senaste året har jag varit med om underliga saker. Ovanliga saker. Kanske ska man känna sig speciell, utvald. Men det är inte direkt som om jag vunnit på lotto, snarare tvärt om. Senast fick jag ett besked om att jag jag var en av hundra... Jag vill inte vara speciell, "just den som" eller vara med om "det händer aldrig mig" saker. Men det som inte dödar, det härdar, är det inte så? För varje motgång så reser jag mig, starkare och modigare.


Jag är trettiotvå år, fyller snart trettiotre och någonstans inom mig håller jag på att landa. Tänk att det skulle ta nästan halva livet innan jag äntligen börjar hitta mig själv. Vem har inte använt sig av klyschan "strunta i vad andra tycker och tänker om dig" . Nu börjar jag äntligen förstå innebörden av dom orden. Kommer att tänka på filmen Hurricane, filmen om Boxaren Rubin Carters liv, där han säger att -friheten kan ingen ta ifrån honom, för den finns inom honom, i tanken och i hjärtat. Kanske är det helt enkelt så. Det är vad som finns inom dig som räknas, inte vad andra säger eller tycker. Det är lätt att använda sig av dom orden men mycket svårare att tro på sig själv innerst inne. Blev ett svamligt inlägg men det jag vill komma fram till är att äntligen efter alla dessa år har jag insett -Jag är stolt över mig själv, över mina tankar och handlingar, oavsett vad alla andra tycker så bär jag huvudet högt för jag vet att inom mig är jag trygg! Jag är äntligen helt perfekt för just den jag är!

Av Elin - 28 januari 2015 22:49

Har intagit platsen under värmefilten än en gång! Har huvudet fullt med tankar som måste sorteras. Behöver några nätter på mig för att få ordning på allt. För första gången på väldigt länge så känns det som om jag hunnit ikapp någorlunda på mitt jobb. Ibland frågar folk vad jag jobbar med förutom att ha ridlektioner. Jag mockar inte, tar inte ut och in hästar, så vad finns kvar då?

Jo, Jag planerar inför varje enskild ridlektion, gör terminsplaneringar, planerar sommarens läger, aktiviteter på lov och helger. Håller i bokningar av ridhuset, anordnar träningar, kurser och tävlingar. Ansvarar för ridskolehästarna, ser till att dom får den mat dom ska ha, håller koll på hovslagare, veterinärer, tandläkare, equiterapeuter, ser till att all utrustning är ok. Ansvarar för privathästarna, uthyrning av boxar, att stalljouren fungerar, kvällsfodringar. Rapporterar in alla som rider, tränar, hyr mm till vår kanslist som fakturerar allt. Jag försöker se till att vår anläggning används så mycket som möjligt, att hästarna och eleverna har det bra. Men framförallt försöker jag se till att det kommer in så mycket pengar som möjligt till vår klubb!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen