Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 27 januari 2015 22:21

Äntligen hemma i sängen under min värmefilt. Är iskall från topp till tå men har tinat så pass att jag kan röra fingrarna nu. Det har varit kallt några dagar och har nu slagit om till bara några minusgrader. När det tar sådana tvära vändningar hänger inte ridhuset med. Det är som om all kyla stannar kvar just i Bräckes ridhus. Jag hade klätt mig ordentligt (som vanligt). Red två hästar, blev väldigt varm. Stod sen i tre timmar och hade lektioner. Inte bra, jag blev genomfrusen. Såhär är det ofta under vintern. Klär mig för mycket, rider, blir svettig, har lektioner, blir kall... Samma visa varje vinter! Men det finns mycket annat som är väldigt bra med den!

ANNONS
Av Elin - 27 januari 2015 13:14

Godmorgon! Eller god efter lunch snarare... Jag ska alldeles strax bege mig till stallet. Tänkte hinna skritta fram en sväng ute i det härliga vädret! Har varit lite hattigt med ridningen i december och januari men nu börjar vi komma igång ordentligt igen. Ridningen känns "lättare" nu. I höstas var det en period som det var riktigt jobbigt. Stor, tung och stel häst som handbromsen satt fast i. Tror att variationen och vilan har gjort sitt då han känns mycket starkare och smidigare nu, framförallt så känns det som om handbromsen har släppt och han är med mig! Ska försöka hålla mig till den här planen. Första träningen för tränare i år blir här hemma nästa helg. Får se vad Maria tycker, om hon tycker jag är helt ute och cyklar eller... Har ridit mycket lösgjörande, rund och låg i formen, loss i sidorna. Har inte suttit ner på över en månad. Tänkte lägga in lite nedsittning nu i veckan så jag hittar tillbaka till min sits igen. Tycker att det är väldigt svårt att rida rörelser i lättridning.

ANNONS
Av Elin - 17 januari 2015 21:09

Precis kommit hem från stallet och 15 hungriga hästar. Råkade visst köpa med mig en påse godis på vägen hem. Ska krypa ner i sängen med en filt och hoppas på att hitta en bra film. Är lite kräsen på filmer och blir lätt rastlös om det inte är riktigt bra.

Idag har det varit sol! Känns som om det var evigheter sen. Vi var ute med barnen i snön. Åkte pulka och skoter.

Saknar ridningen sådana här soliga dagar. Blir att jag rider tidigt på morgonen eller på kvällen då jag vill spendera så mycket tid som möjligt med hela familjen. Inte så ofta vi är alla fem samtidigt då Stefan är borta så mycket. Vi har fått mycket snö, hoppas den håller sig kvar ett tag till så vi får fler av dom här härliga dagarna.

Av Elin - 10 januari 2015 23:23

Morgon i stallet. Började bra, slutade dock med två skrikande och gråtandes tvillingar som var osams, det var bara att åka hem! Väl hemma var det två små söta ljus som klev ur bilen och som sedan lekte glatt tillsammans. Jag hann nästan bli klar i stallet... Hoppas att min kompanjon som hade kvällen gjorde klart det jag inte hann.

I morgon ska jag försöka mig på en ridtur. Tappade lite av mig själv och min ridning i höstas. Har varit inne lite på fel spår, tvivlat på mig själv och vad jag egentligen kan. Tyvärr har många ridpass slutat med frustration från min sida. Har haft för höga krav på mig själv och försökt med något som inte alls har funkat. Under Fredrics vintervila har jag verkligen tänkt igenom saker och ting. Jag måste köra mitt egna race och göra på mitt sätt. Följa magkänslan! Dom dressyrpass vi gjort nu efter jul har varit annorlunda, tror att vi är på rätt väg. Gäller att fortsätta att hålla mig till min plan. Som jag så ofta säger till mina elever -ha en plan och följ den så känner både du och hästen igen sig varje pass och blir trygga tillsammans! Det roliga är att vi börjat lite med nya rörelser. Jobbar med byten och diagonala travslutor (som jag tycker är väldigt svårt). Det svåra är inte slutan utan just att vi ska rida den diagonalt, väldigt svårt att ta oss snett över ridbanan. Bytena går lite sådär. Ena gången sätter vi dom klockrent och nästa gång har ingen av oss en aning om vad vi håller på med...

Min fina Fredric<3

Av Elin - 9 januari 2015 22:22

En vecka kvar sen blir det ordning på mitt liv igen. Ett tag förhoppningsvis...
Har gjort en rolig sak idag, har svävat runt på små moln faktiskt. Lite jobbigt är det förstås men det kommer bli bra tillslut, det vet jag! Mer om det längre fram.
Har haft dressyrkurs i veckan. Ett upplägg med två dressyrpass och mat. Som vanligt fixade Hjördis med maten och och jag med träningen. Våra kurser brukar vara mycket uppskattade och jag kan lova att maten alltid är fantastiskt! Vi är ett riktigt bra team! I går hade jag en hoppträning för några yngre tjejer, allt flöt på som det skulle och hästarna skötte sig trots lite julvila. På måndag kör den ordinarie ridskoleverksamheten igång igen. Då blir det full fart på kvällarna igen. Många undrar hur jag får ihop allt med barn, hästar och jobb. Ibland undrar faktiskt jag också men på något sätt löser det sig alltid. Jag är otroligt bra på att strukturera upp saker och alltid ha en plan B. Sen skulle det aldrig gå utan momma och mina underbara barnvakter. Är även väldigt tacksam över dvd-erna i bilen... I morgon har jag utsläppet i stallet. Härligt att ha morgonen, dock mindre härligt att få upp, klä på och ut i bilen tre stycken mindre entusiastiska barn. Får se vad jag kan locka dom med.
Hittade förresten ett gammalt tidningsurklipp på kontoret. Kan inte säga annat än -klockrent!

Av Elin - 5 januari 2015 00:18

Svårt att sova så jag skyller på månen! Undra om det faktiskt är så, att det är fullmånen som gör det svårt att somna, att jag sover oroligt, vrider och vänder på mig. Eller är det den där lunchsovningen som jag lagt mig till med nu under ledigheten som spökar? Passa på när barnen sover lunch. Det är ju så skönt att vila en stund mitt på dan.
Snön försvann. Dom 25 minusgraderna byttes ut mot plusgrader och ett evigt blåsande. Jag har stängt av stora hagen, Bara blankis, hästarna tog sig ingenstans. Nu står dom i lilla trähagen, vid rundbalen och tar sig ingenstans där heller men slipper riskera att halka femtio meter ner för en backe iallafall. Blir så arg på vädret fast det inte tjänar något till. Det är Filipe och Kerstin som bor hemma just nu. Filipe som plötsligt blev en "tvååring" och Kerstin som blev 24(?). Har även min kompis Maddes "treåring" hemma, nu när hon är på semester. Tanken var att den och Filipe skulle busa med varandra, nu kan dom ju äta med varandra istället... Ser inte ut som att det ska bli någon ändring på vädret heller. Det som behövs är rejäla mängder med tung snö, riktigt kallt eller många plusgrader så isen smälter bort. Spelar ingen roll bara det händer något!

Av Elin - 28 december 2014 21:13

Har precis lagt ut nya stalljourslistor. Alltid med en liten klump i magen då jag vet att det brukar följas med ett och annat ramaskrik.. Det är inte lätt ska ni veta.
Är inne på dag tre nu, med bitande iskyla. Tre dagar inomhus med tre huliganer. Gissa om dom klättrar på väggarna. Om termometern lyckats ta sig under(?) 20 strecket i morgon så ska vi ut! Dom måste rastas av ordentligt.

Dom ser snälla och fogliga ut men låt er inte luras av deras fluffiga hår...dom kan driva en till vansinne?

Av Elin - 25 december 2014 14:07

Trots den bitande kylan kunde jag inte låta bli att springa ut i underställ, Nokiastövlar och dunjacka för att fota hästarna en snabbis i solen. Måste passa på när twinsen sover lunch och solen gör några tappra försök att titta fram. Det är så fantastiskt vackert här. Fast vi bott här i mer än två år så måste jag nypa mig i armen då och då när jag står och tittar ut över hästarna,ängarna och sjön.

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen