Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 15 juli 2015 22:21

Hela mitt hem är en enda röra. Jag blir så trött... Stommarna till köket är på plats. Dom flesta skåpdörrarna sitter på plats. Dock har vi inget kakel eller tapet på väggarna. All köksutrustning står i tvättstugan. Tvätten får då inte plats så den har svämmat över i badrummet. Kartongerna efter alla köksskåp ligger utspridda över golvet på nedervåningen. På kontoret står det kartonger med kontorsprylar överallt. Garderobsdörrarna har trillat av(?), kläderna ramlat ut och ligger i drivor på golvet. Pust och stånk! I allt detta elände så är jag iallafall väldigt glad över mina nya stövlar;-)!

ANNONS
Av Elin - 12 juli 2015 01:44

Tiden rinner ifrån mig. Jag har tusen projekt pågång. I går lyckades jag smita iväg några timmar på Ljungarocken. Såg Corroded, Takida och Ulf Lundell. Helt underbart att få komma bort från allt kaos några timmar. Nu ska jag inte klaga då mitt "kaos" är riktigt roliga projekt. Jag gör något jag är riktigt bra på fast i en helt annan kategori än vad jag är van vid. Vi håller på att sätta in ett helt nytt kök plus att det händer roliga saker på hästfronten.

Idag var det Bräcke Marknad på schemat. S.Henricsson Drift Team hade bilarna utställda. Mycket folk som stannade för att prata och titta på bilarna. Barnen och jag åkte karusell. Vet inte vem som blev snurrigast...
Vi avslutade kvällen här hemma med att grilla ett gäng tillsammans. Stefan somnade på soffan efter maten medan jag och Marcus(en kille i teamet) planerade och bollade idéer med varandra.
Håller tummarna att kidsen tar lite sovmorgon i morgon då jag verkligen är i behov av fler än fyra timmars sömn.

Fullsmockat med folk när Ulf Lundell spelade. Han kan din sak!

Att det kan va så kul att åka karusell!

S.Henricsson Drift Team

ANNONS
Av Elin - 30 juni 2015 23:03

Det blev ett SM brons för Stefan i backsprint-drifting! Det hela började bra men tyvärr räckte det inte hela vägen då bilen började krångla. Stefan fick nöja sig med bronsplatsen. Vi här hemma är iallafall super nöjda! I morgon kör han i Härnösand på Mittsverigebanan.

Av Elin - 30 juni 2015 15:08

Förhoppningsvis ser vi Stefan köra drifting upp för Södra Berget i ikväll. Mellan 17.00 och 19.00 sänder dom live från Sundsvall och SM veckan!

Av Elin - 29 juni 2015 20:46

Jag bara älskar färska jordgubbar tillsammans med vaniljkvarg. Äter det varje dag. Känns så sommar! Har precis vinkat av Stefan. Han tävlar i Sundsvall nu i veckan med "racerbilen". Tror det skulle sändas på tv så vi kan se det här hemma. Annars så tar vi det rätt så lugnt. Igår satt jag i solen hela dagen, barnen tillbringade mesta tiden på studsmattan.

Fredric har lugnat ner sig ordentligt. Jag har ridit ut honom nu några dagar utan problem. Han är lugn i boxen och i hagen. Tror att han börjar trivas nu när han kommit in i dom nya rutinerna.
Nu ska jag och Adam titta klart på Doctor Mcstuffins...

Anton testar pappas racerbil!

Helt underbara (blåsfria) kvällar har vi haft.

Av Elin - 25 juni 2015 22:35

Det blev en resa till Östersund idag. Barnen överlyckliga då det skulle bli lunch på donken! Tyvärr höll sig inte lyckan värst länge då en av dvderna i bilen krånglade. Om dom små änglarna inte ser på film under resan så retas dom med varandra istället. Jag hotade ett flertal gånger med att ställa in lunchen men jag tror inte dom hörde mig...
Vi skulle hämta en växellåda till pappan i familjen, så han tar sig i väg på tävling nästa tisdag. Då jag inte riktigt hörde vilken gata jag skulle knappa in på GPSen så blev det en stunds omkringvirrande innan vi hittade fram. Ligisterna hade då lugnat sig något så det blev en donkenlunch ändå. Dom skötte sig utmärkt! Tyvärr blev det fel i beställningen så vi fick fyra(!) påsar chili cheesetops. Jag hade beställt en påse. Twinsen tål inte ost och Adam tycker dom är för starka men eftersom jag inte är en jobbig kund så åt jag snällt upp 16 topsar själv och såg glad ut. Vilket jag ångrar nu ikväll...

Efter fyra års frånvarande från ett eget stall så har jag nästan glömt bort hur det är att sköta om en häst helt själv. Den behöver ha vatten och hö, även något att stå på i boxen. Hö har jag varit duktig och köpt för länge sedan. Vatten finns i slangen jag dragit upp till stallet men sen så var det det här med spån. Istället för att ta sin skottkärra och gå runt knuten som jag gör på "stallet" så är jag nu tvungen att åka på sågen och hämta spån. Min lilla perfekta spån-släpvagn med tillhörande spade som jag hade en gång i tiden har hittat ett annat jobb så det blev till att leta fram en annan spade och haka på transporten och rulla iväg till sågen. Jag har alltid varit lite nervös att hämta spån då man alltid lyckas hamna i vägen för någon långtradarna. Jag hade tur idag! Skyndade mig allt jag kunde och smet sen iväg mellan lastbilarna. Väl hemma hjälptes vi åt att skotta ur transporten och fylla på i boxen. Hästar vill ha mycket spån! Rent och ljust ska det va!

Nu blir det ett avsnitt American Horror story. Har precis sätt klart säsong ett!
Nattinatt

Av Elin - 24 juni 2015 21:14

Min stora, svarta dressyrhäst har plötsligt förvandlats till en vildhäst. Han har glömt allt vi gjort dom senaste sex åren på bara några få dagar under hans betande på det stora fältet. Jag hade planerat en ridtur idag. Det hela började med att Fredric inte ville lämna sin nya vildhästflock (i den andra hagen). Efter lite mutande, lirkande och lockande bestämde han sig för att följa med. Väl inne i stallet hade han helt glömt bort hur man stod stilla. Efter att ha lyckats få på både sadel och träns (självklart även inlindad i boots och fårskinnsbenskydd, allt för att minimera skaderisken) skulle jag försöka hoppa upp. Det gick inte eftersom han ju glömt bort hur man står stilla. Jag tänkte att jag går en bit in i skogen så kanske han lugnar sig lite. Tog ett stadigt tag i hästen med ena handen och min Ikeaträpall i andra handen, sen gick vi, upp och in i skogen. Vill även poängtera att jag hade mina Könings på mig med stålskena(utan dragkedja) från början av nittonhundratalet... Typ! Med stora steg marscherade vi på allt djupare in i skogen. Tyckte att den hysteriska vildhästblicken och dom uppspärrade näsborrarna började lugna sig lite. Jag utsåg en lämplig plats. Stannade, ställde upp pallen bredvid vildhäst och försökte hoppa upp. Då kom en svärm av insekter. Fredric fick smått panik då vi blev omringade av myggor, knott, bromsar och diverse andra flygfän. Jag tog det snabba beslutet att säkrast för alla parter att traska vidare. Lämnade pallen och knatade vidare. Allt eftersom började Fredde lugna ner sig, började andas normalt och vi började någotsånär gå i samma takt. Någon minut var det faktiskt riktigt mysigt, bara vi höll ett raskt tempo...
Tillslut tog jag mod till mig. Parkerade Fredric vid en stubbe och svingade mig upp. Fredric fick en chock -gaahh shiit matte! Är det meningen att jag ska gå först? Var tog du vägen?
Fredric blir väldigt spänd och opåverkbar i vissa situationer, tex vid vissa uteritter. Han blir som en ballong, släpper stödet i handen, skjuter upp ryggen och flyger i luften om man råkar dra ett lite för djupt andetag.
Jag ser framför mig hur Fredric skenar hem i sin tjugofemtusen kroners sadel med mig hängandes, släpandes efter, i mina Könings fast i stigbygeln, ner för berget genom skogen. Hade jag kunnat rida i en hoppsadel i skor och chaps så hade jag såklart gjort det. Men nu kan jag inte det! När Fredric insåg att jag faktiskt var kvar, uppe på hans rygg så kunde han något sånär börja skritta framåt. Femtio meter kom vi. Sen låg det ett träd över vägen. Och som sagts så har jag en dressyrhäst och inte en terränghäst, det var bara att kliva av, dra undan trädet och sen promenera resten av vägen hem... Är det inte härligt att få komma ut i naturen;-)

Av Elin - 23 juni 2015 23:24

Äntligen kan jag pusta ut, har haft det lite jäktigt dom senaste dagarna. Som vanligt så gör man allt i sista minuten. Fredric är iallafall hemma. Hagen är klar, boxarna är klara (nästan). Jag har ordnat med vattenslangar så det räcker till båda hagarna. Ordnat i sadelkammaren så att jag har någorlunda koll på mina saker.
Tror att Fredric blev lite chokad när han insåg att han skulle få gå i en stor hage med gräs. Jag hade en klump i magen när jag släppte ut honom, som tur var hade jag satt på benskydd på alla fyra och boots på frambenen. Han blir "väldigt" glad när han kommer ut i en större hage. Lite för glad och då har han inte riktigt koll på var han gör av sina ben. Efter några minuters krumbuktande i glad skengalopp började han äta. Han har ett ganska magert bete så jag kommer att få stödfodra med hö om några dagar. Men tanken har hela tiden varit att han ska gå på ett magert bete för att det inte ska bli för jobbigt för hans mage. I morgon tänkte jag skritta ut en sväng i skogen på honom. Han har tagit det lugnt sen i torsdags men jag tror att han är ganska trött då han går ute så pass mycket nu jämfört med vad han har gjort.

På plats! Packar ur alla saker. Försökte att få med mig så mycket som möjligt från stallet. Ska hämta resten senare i veckan. Ska ta hem allt och gå igenom det. Tvätta, slänga och lägga undan det jag inte använder och behöver. Har samlat på mig så mycket så att jag har inte riktigt koll på allt vad jag har längre.

Härligt med gräs tycker Fredde! Har delat av stora sommarhagen med en ordentlig avdelare mellan hagarna så hästarna inte kommer åt att nosa på varandra. Just för att förhindra skaderisken. Lätt hänt att Fredric slår med ett framben och fastnar i tråden om han hälsar på en ny häst. Han har skydd på alla fyra benen för att ej slå på sig när han gör sina glädjeskutt.

Har varit väldigt varierande väder senaste dagarna. Tyvärr mest mulet och regn. Hoppas på att det ska slå om så värmen kommer nu. Rosie och Kerstins hage går in i skogen så dom har rejält med träd att klia sig mot och få skugga va. Fredrics hage fick jag bygga ihop med vinterhagen en bit så han också får några träd och att det finns skugga hela dagen.

Det sista som ska göras på hagen nu är att skruva alla bräder på plats igen. Fattas brädor på en del av hagen som ska upp igen. Svårt bara att få tiden att räcka till med tre hästar och tre barn hemma samtidigt. Som tur är så har jag bra hjälp , ska vara bra väder också...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen