Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 29 augusti 2015 16:32

Jag är sjuk. Har varit förkyld i princip hela sommaren. Brukar aldrig vara sjuk men nu verkar jag få igen för många års förkylnings frånvaro. Har varit en tung och jobbig sommar då kroppen inte riktigt varit med mig. Har inte orkat röra på mig som vanligt och ridningen har varit mest lugn och ut i skogen. Jag har varit till läkare och ska nu utredas. Har mina misstankar om vad det kan vara men får återkomma till det.

Rosie har varit dålig under en längre tid och i samråd med veterinär tog jag det tunga beslutet att låta henne få somna in nu i slutet av sommaren. Under senaste åren har hon haft problem med sina framben. Har provat det mesta för att få ordning på det men nu var det så pass illa att det inte gick att göra något mer. Jag har proppat i henne smärtstillande så hon inte skulle ha ont sista tiden utan fick njuta av sommaren och gräset. Många tårar har runnit ner för mina kinder och hon har lämnat ett tomrum i mitt hjärta.

Som grädde på moset så blev mina dressyrsadel stulen för några veckor sedan. Inbrott på ridklubben. Det känns förjäkligt men man får vara glad att Inget hänt med hästarna. Det handlar om mycket pengar och även om försäkringsbolaget ersätter en del så täcker det inte upp till en helt ny. Begagnade finns knappt att få tag på och just den modellen jag hade har dom slutat tillverka. Nu rider jag i min gamla pessoasadel. Går att hålla igång honom men någon vidare träning blir det inte.

Nu är sommaren strax slut och jag kan bara hoppas på att det vänder till hösten och att den blir riktigt bra och fin!

ANNONS
Av Elin - 27 augusti 2015 09:49

Tidig morgon. Lite ofrivilligt klev jag upp strax efter sex. Det var Anton som tyckte att ligga kvar i sängen var väldigt onödigt... Lika bra att klä på sig och ut med hunden och hästen. Sen kröp jag ner under en filt i soffan.

Nu har jag skickat ut Anton och August en stund innan dom ska på dagis. Dom hade aningen för mycket energi för att vistas inomhus. Ska ta tag i lite pappersjobb medan kidsen är på dagis och skritta ut med Fredric en sväng under lunchen. Ikväll har jag endast två lektioner, härligt då det förhoppningsvis inte blir så sen kväll. Nu blir det en kopp te och mörk choklad till frukost i mitt nya fina kök!

Älskar mitt nya kök<3

ANNONS
Av Elin - 26 augusti 2015 23:35

Jag bara älskar dessa kvällar när jag inte behöver ställa klockan! Nu jobbar jag eftermiddagar och kvällar på ridskolan igen efter sommaruppehållet. Det betyder härliga morgnar, sena kvällar och massvis av bloggande!

Fredric bor fortfarande hemma och Felipe Filivipp har kommit hem efter några månader på sommarbete. Filivippen har vuxit till sig och ser inte längre ut som ett litet lurvigt russ utan snarare lite mer som en arab... Men det finns ju inget finare än blankpolerade arber i babyolja och kedja! Han är otroligt snäll och nyfiken och kommer så fort man ropar på honom i hagen. Han och Kerstin går tillsammans i stora sommarhagen. Det är ett litet dike som delar av den öppna delen av sommarhagen och skogsdelen. Kerstin har gjort en stig som går ner i diket och sen upp. Filivippen hoppade glatt över utan att tveka! Har haft en ponny hemma på träning som inte alls gillade diket utan sprang runt hela skogsdelen istället varje gång.

Min långbenta russ-arab...

Väldigt smal framifrån om man jämför med Super K!

Felipe är två år gammal nu och skulle kunna ridas in i höst men jag tycker att han fortfarande behöver tid att växa. Han ser inte redo ut för ryttare än så jag kommer att vänta till nästa år med inridning. Ponnyer brukar växa lite långsammare än halvblodshästarna. Det är tex inte uppsutten ridning vid ponnyernas treårstest. Där visas dom endast för hand och löshoppning. I vinter blir det fortsatt ledarskapsträning och vänjas in vid bett och benskydd. Det ska även börja löshoppas. Närmare våren blir det nog dags för sadel och efter sommarbetet longering och ridning. Självklart är jag noga med rätt foder, bra hovslagare och mycket utevistelse! Allt för att han ska få alla förutsättningar att bli en stjärna!

Av Elin - 25 augusti 2015 22:48

Älskar dig till stjärnorna mitt hjärta. När jag blundar kan jag känna din underbara mule och din sammetslena päls mellan mina fingrar. Dina fantastiskt kloka ögon ser på mig och jag känner mig lugn och trygg. I så många år har du funnits vid min sida. Vi har vuxit upp tillsammans, vi har levt tillsammans . Jag har suttit hos dig när jag varit glad, när jag varit ledsen, du alldeles tyst och jag vet att du läst mina tankar. Du har lärt mig så mycket om livet, om mig själv. Alltid har du varit där för mig. I mina ögon är du det vackraste som finns. Jag har dig att tacka för så mycket, finns inte ord så det räcker. Jag älskar dig till stjärnorna mitt hjärta.

Foto: Marcus Evertsson


Av Elin - 14 augusti 2015 22:35

Har en riktig snygging hemma just nu på träning!
På söndag jobbar jag mitt sista pass för den här sommaren på mitt sommarjobb, sen kan jag lägga all fokus på hästarna igen. Massvis med nya projekt på gång! Här ska byggas och fixas! Träningar och mycket ridning. Kan inte bli bättre:-)

Av Elin - 11 augusti 2015 21:20

Av Elin - 28 juli 2015 23:23

Jag är inne i en liten bubbla just nu. Väldigt mycket jobb, barn och hästar på det. Jag åker tidigt på morgnarna och kommer hem sent. Försöker under dom få timmar som är kvar på dygnet att umgås med mina barn och motionera min häst. Tvätt, disk och städning finns det absolut ingen tid över till. Golven är i stort behov av både dammsugningen och skurning. Det blev jag påmind om idag när jag hade vita strumpor på mig...Det står fortfarande en Ikeapåse med disk i på badrumsgolvet (kan man undra varför den står där). I soffan trängs tvättpåsarna fullproppade med ovikta(än så länge) rena kläder. Jag blir stressad av oreda! Fönstren är smutsiga och listerna måste torkas av. Såhär kan jag hålla på i evigheter. Tur att jag inte driver en städblogg!

Av Elin - 23 juli 2015 21:26

Regn, regn, regn! Hur mycket kan det egentligen regna? Fredric gick ut vid kvart i sex i morse, regn. Jag var hemma från jobbet vid halv sju, fortfarande regn. Skyndade mig att fixa stallet så jag kunde ta in honom. Förväntade mig en sur och genomblöt häst. Som tur var så hade täcket klarat av allt regnande under dagen. Det hade inte gått igenom någonstans!

Verkar även ska regna i morgon...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen