Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 22 september 2015 23:32

Regn och rusk, hösten är här och hur mycket jag än vill går det inte att se mellan fingrarna längre. Löven är gula, lera överallt och mörkare än mörkast om natten. Var tog sommaren vägen?

I kväll saknade jag mina täckbyxor, stövlarna var för kalla och halsduken lyste med sin frånvaro... I morgon blir det vinterstövlarna, täckjol och stora tjocka halsduken på! Jobbigt det här med kläder. Har önskat mig en "infravärme"lampa till hörnet i ridhuset, där jag sitter på min lilla träpall. Skulle vara så skönt med lite värme. Misstänker att det återigen kommer bli många koppar Te i höst och i vinter. Fick en superbra mugg/thermos av en elev för många år sedan. Den brukar användas flitigt under dom kalla årstiderna. Ska leta fram den i morgon. Köpa ett gäng paket med roliga tesorter att ta med mig.
Annars så älskar jag mitt jobb. Jag har verkligen världens bästa!

Två av mina arbetskollegor<3

ANNONS
Av Elin - 13 september 2015 20:03

Förutom det vanliga då förstås;-), jo förresten vi har varit och ätit surströmming. Jag åt sill, pojkarna korv och Stefan satt och petade lite i den ruttna fisken. Trevligt hade vi iallafall!
Fredric har vilat lördag och söndag. Han får då gå i hage extra länge. Det går bra när dom andra hästarna står kvar ute. Han blir hemskt stressad om någon börjar ta in andra hästar och han blir kvar. Försöker alltid undvika det. Att stå själv kvar inne har han inga som helst problem med.
Pojkarna har varit vildare än vildast den här helgen. Jag förstår inte var dom får all energi ifrån. Önskar att jag hade hälften så mycket. Dom somnade vid halv tre sittandes i soffan och sov till fyra då dom vaknade. Upptäckte då att dom satt lite väl nära varandra och blev osams. Nästa gång jag gick förbi hade dom somnat om, i varsin del av soffan.

ANNONS
Av Elin - 12 september 2015 23:02

Har suttit i över en timma och sorterat bilder. Flyttat dom från dator till iPad och IPhone då iCloud inte alls var på min sida idag. Mamma var med i går och fotade när jag red. Hon gjorde ett superjobb för att vara första gången med en systemkamera! Nu har hon den givna platsen som fotograf i fortsättningen. Vi ska se om vi kan avanserna från Autoknappen.
Jag red i min nya sadel en
PDS Carl Hester Grande Monoflap. Alltså en nyare version av PDS Euro, fast med singelkåpor. Den beskrivs som en sadel med close contactkänsla med smal midja och extra stöd för benet. Fredric är väldigt stor och bred, just med den här sadeln som är smal i midjan så fick jag känslan av att jag slöt om honom bättre. Fick rakare ben helt enkelt. Överskjänkeln hamnade på plats direkt. Först tyckte jag att vulsterna kändes något konstiga då dom är lite annorlunda stoppade, men jag vande mig snabbt. Dubbelt kalvskinn. AMS stoppning och kolfiberbom. En helt underbar sadel helt enkelt! Det bästa med allt. Den behöver inte ridas in utan passar perfekt både mig och hästen direkt!

Joggar fram i lite djupare och rundare form.
Här syns det hur otroligt stor han är, har en bit kvar innan jag når nedanför magen på honom.

Flyttar honom lite i båda varven.

Vänstersluta.

Alice är som vanligt med och håller koll!

Av Elin - 10 september 2015 21:57

Med en stor påse godis och en jordgubb/ananas Loka kryper jag ned i sängen. Jag är trött, både i kroppen och i huvudet. Tankarna far runt som en virvelvind och det enda sättet att få lite lugn och ro är att inte tänka alls. I morgon reser jag mig upp, borstar av mig och lägger på ett stort leende! Min nya sadel har kommit och jag ska provrida i den. Det är en nyare modell av min gamla. Ska bli mycket spännande!

Freddan har gått bra i flera dagar tills idag då jag tänkte rida ut. Han var spänd och stundvis helt hysterisk. Jag fick hoppa av och gå med honom en bit. Tråkigt om han fallit tillbaka på gamla fasoner då han varit en riktig dröm att rida ut på nu senaste tiden. Håller tummarna att det var något tillfälligt.
När jag kom tillbaka från den mindre trevliga uteritten valde jag att rida en stund i paddocken. Fick inte till någon bra känsla alls. Hade ingen riktig kontakt. Han var spänd och stum, inte alls framme för hjälperna. Nya tag i morgon!
Då vi är utan bil nu... lånar jag mammas och tar hem honom över helgen. Slipper då krångla med att låna bil och ta med barnen till stallet under helgen.

Av Elin - 7 september 2015 09:43

Dimma och regn i luften. Jag och Anton klev upp strax efter sex. Har tvättat och plockat ihop här hemma. Blir aningen rörigt när jag inte varit hemma på några dar.
Hästarna är ute, står och mumsar hö i hagen. Idag väntar ett joggingpass på Fredric. Ska även sätta igång en konvalescent häst. Treåringen och fyraåringen ska tränas. Som tur är har jag duktiga Moa som hjälper mig med ponnyerna. Har även en praktikant nu i tre veckor, förhoppningsvis ska vi få massvis med saker gjort som inte hinns med annars. Nu ska jag klä barn och packa in dom i bilen!

Av Elin - 2 september 2015 11:43

Nu att tar jag några välförtjänta bloggminuter! Snart möte här hemma innan det bär av till klubben/stallet/jobbet/hästen. Har bokat in årets första dressyrträning! I slutet av september kommer vår dressyrtränare Maria till klubben. Ska boka in lite fler träningar så att vi kan träna regelbundet i höst.
Känns som om vi tappat hela det här året. När vi nu äntligen kommit igång så blir jag av med sadeln. Som tur är så lånar snälla Veronica ut sin sadel så jag har något att rida i så länge. Jag hoppas att den långa konvalescenten och alla timmar i skogen har gjort Fredric gott. Han har verkligen fått tid på sig att komma tillbaka, både psykiskt och fysiskt. Har tränat mycket kondition och styrka men desto mindre rörelser.
Han är en ren fröjd att rida ut på nu. Jag kan jobba honom i skogen och verkligen njuta av ridturerna. Från att fullkomligt flippa ur i panik när vi lämnat ridbanan mot att bli en riktig skogsmulle. Hoppas detta har gjort att han kommer funka bättre på nya ställen, på framridningar som kan vara riktigt livade... Just nu står han på klubben men han kommer få komma hem då och då för att få gå i stor hage och komma ut ordentligt i hagen. Nu ska jag åka iväg en snabbis och hämta ett paket som kommit. Sen blir det planeringsmöte inför vår dressyrtävling.

Det är höst i luften...

Av Elin - 31 augusti 2015 12:59

Efter att ha haft mina hästar uppstallade och på lösdrift dom senaste fyra åren så har jag nu bestämt mig för att det blir nog en hästgård här hemma ändå! Har börjat med att bygga två stora boxar med stallgång av lösdriften. Tankar om ett nytt modernt stall finns såklart men det ligger lite längre fram i tiden. Till våren kommer vi att gräva för paddock! Några nya skogshagar ska upp, så att jag inte behöver använda sommarhagarna under hösten och våren. Det ska även byggas en riktig sadelkammare där jag får plats med alla mina saker. Nu är det utspriddt överallt känns det som.
Jag har en box (även tillgång till fler) på jobbet där jag har både stor paddock och ridhus men jag vill kunna träna hästar hemma.

Just nu äger jag bara två hästar. Det är min gamla ponny Kerstin och min tävlingshäst Fredric som är mina. Min mamma äger en tvååring ponny, Felipe som står hemma. Har även en fölunge uppstallad hos mig. Har en fyraårig ponny på utbildning och en treårig ponny på inridning som står på Bräcke Ridklubb. Hade gärna haft fler hästar att träna/tävla på men då måste jag ha paddock hemma. Vi får se vad som händer nästa år.

Fredric F:07 e:Don Frederico ue: Feinbrand

Cheyenne f:1991 irländsk import

Av Elin - 30 augusti 2015 00:24

Kan inte sluta skratta. Skulle ta in hästarna nu ikväll men det hela slutade med att Kerstin går längst bort i stora sommarhagen och Felipe står ensam i stallet.
Kerstin brukar inte alls vara sugen på att bli instängd i en box, därför har jag gjort ordning en plats utanför boxarna till henne, där hon har spån, vattenhink och mat. Under tak men öppet ut så hon kan gå som hon vill i en liten hage runt stallet. 


Det är ingen ide att försöka fånga Kerstin, ser hon att man har med sig en grimma springer hon iväg. Ibland går det att locka henne med mat. Jag lyckades få med henne in i stallet men när hon upptäckte att jag hade stängt stora hagen hagen så skyndade hon sig iväg. Ut i kolsvarta mörkret och skuttade lätt över det minst en meter höga stängslet och in i sommarhagen. Hon tänkte då inte alls bli instängd... Så nu står stackars Felipe i sin box och Kerstin gör precis som hon vill. Min lilla vildhäst! 

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen