Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 29 juni 2016 21:09

I förrgår med långt hår! Aningen tovigt där bak... Fast det syns ju inte framifrån!

I dag, kort hår och inga tovor!

Marlene, som brukar klippa pojkarna gjorde ett jätte bra jobb igen! Inte lätt att hålla reda på tre virvelvindar med en sax. Men hon var snabb med saxen och lyckades få bort det mesta. Betydligt enklare att klippa hästmanar tycker jag. Hästen binder man fast och står den inte stilla kan man muta med hö eller havre. Oftast står hästen stilla efter en stund då den inser att den inte kommer undan. Annat är det med virvelvindarna som för var stillasittande minut blir allt mer och mer explosiv!

ANNONS
Av Elin - 28 juni 2016 22:37

Nu har vi släppt ettåringarna tillsammans på bete. Dom fann varandra på en gång.

Gäller att vara snabb med kameran för att hinna fånga dom på bild. Kul att få se dom röra på sig. Alltid spännande med växande unghästar! Dom sprang i några minuter sen stod dom stilla, lugnt och betade. Hagen ligger på andra sidan vägen, ner mot vattnet. Fläktar nästan hela tiden där, vilket är bra då det håller insekterna borta.

ANNONS
Av Elin - 25 juni 2016 22:05

Tjugo över sex i morse stod vi påklädda och redo att gå ut. Vid sådana tillfällen önskar jag att jag drack kaffe. En kopp kokhett, svart kaffe kanske skulle väcka mig från det döda... Morgnar är inte min grej, nej tacka vet jag kvällar och nätter. Är så otroligt effektiv då. Efter klockan sju är jag på topp!

Vädret är fantastiskt! Helt underbart, det är alldeles vindstilla. Berget speglar sig i vattnet och solen går ner långt borta i horisonten. Hästarna betar lugnt på ängen. Barnen sover och jag har Lasse Winnerbäck i öronen. Tusen saker som borde göras men ikväll väljer jag att sitta kvar ute på balkongen.

I morgon ska jag göra klart den andra sommarhagen. Min kompis Sandras ettåring kommer och ska gå några veckor här på bete tillsammans med Fadie.

Nu ska jag njuta av utsikten en liten stund till innan jag går och lägger mig.

Av Elin - 23 juni 2016 21:48

Då gjorde jag det igen! Samma plats, samma väg, samma sak varje sommar. Lyckades i år igen missa den "viktiga" avfarten till ridskolehästarnas bete. Omvägen, om man inte lyckas krångla till det ännu mer, blir på en sådär åtta, tio mil. Undra vad dom stackars hungriga hästarna tänkte där bak i transporten.
Nu är dom avlämnade och jag hoppas dom får ett härligt sommarlov!
Nu har jag semester!

Plockade med mig Bella på vägen hem. Nu får även hon lite semester.

Av Elin - 21 juni 2016 00:08

Efter att ha förlorat min bästa vän och framtidshopp i vintras så såg inte framtiden så speciellt ljus ut. Det var några riktigt tunga månader som jag var tvungen att ta mig igenom. Trodde inte man kunde gråta så mycket. Tankarna gick runt i mitt huvud och jag kände mig så vilsen, ledsen och besviken. Hur kan det vara så orättvist?

Trösten i allt detta var ett litet fuxsto vid namn Lobelia. Jag såg henne första gången som tvååring, ett kort videoklipp från min kompis Mariah som hade fått hem henne på inridning. Hon skickade det till mig och skrev -den här skulle passa dig!
Det var ett suddigt kort klipp på en tanig tvååring som sprang i en lerig hage. Jag svarade-guuuud vad fin! Den vill jag ha!
Det var något med dom där tio sekunderna i videon som fastnade. Har tänkt på henne många gånger under åren.

Åren gick och på något konstigt sätt så står den där "lilla taniga tvååringen" i mitt stall nu. Jag är så glad att jag blev tillfrågad och tog beslutet att ta hem henne. Hon är nu riden i sex månader. Efter treårs testet, där hon fick gångartsdiplom, betäcktes hon. Fick en superfin svart fölunge efter Diero Lux.
Nu ska hon utbildas och förhoppningsvis visa vad hon går för på tävlingsbanorna innan hon ska tillbaka till avelsboxen igen,

Hon är otroligt känslig med hur mycket energi som helst. Gäller att hålla tungan rätt i munnen när man rider. För att inte tala om när man ska hoppa upp... Fördelen med all energin är att hon har världens bästa arbetsmoral, vill verkligen göra rätt och arbeta!

Hon passar mig så otroligt bra. Väldigt "tjejig" att rida. Kvicka, lätta gångarter med mycket tryck i. Mjuk och fin mun. Lätt för att gå i form. Ska bli så roligt att göra denna resa med fina Bella!

Lobelia f:2011 e:Belamour ue:Ganesco

Min fina älskade ängel. Saknar dig varje dag så otroligt mycket.
Fredric e:Don Frederico född 2007 död 2016.

Av Elin - 19 juni 2016 21:30

En vecka kvar sen har jag semester! Nu har jag ju världens bästa jobb så jag behöver egentligen inte semester men att få spendera hela dagarna i sex veckor tillsammans med mina små troll kan man inte tacka nej till!

Även Bella behöver semester, hon är fem år men bara riden i sex månader så tror att både hennes kropp och knopp kommer må bra av lite vila. Det har varit sex intensiva månader.
Hon kommer att gå tillsammans med ettåringen här hemma i sommarhagen närmast stallet. Just för att jag ska kunna ta in dom om det blir dåligt väder eller mycket insekter. Bella blir kvar här(troligtvis) till september då Felipe tar hennes plats under Augusti på klubben. Han ska ridas in och Bella tänkte jag skulle få bygga upp både styrka och kondition i skogen.

Fina tjejen<3

Av Elin - 17 juni 2016 21:39

Anton var lite tussig i morse så han fick skippa dagis och hänga med mig på jobbet istället. Började med två träningar. Sen blev det filmdags igen. På med vita benlindor och kamma till luggen! Fick några skapliga snuttar med film, önskar jag vore mer teknisk. Kunde med filmkamera-redigering-dator aningen bättre än vad jag kan. Det är så viktigt när man ska sälja häst att man lagt ner lite tid på annonsen. Det ska synas att det är seriöst gjort. Jag kommer skriva ett eget inlägg om just hästannonser...

Bella fick vila idag då tiden inte räckte till. Behövdes faktiskt en vilodag då hon gått lite mer än hon brukar. En veckas jobb kvar nu innan det blir vila och bete för Queen B! Avslutade kvällen med glass hos momma! Hon har världens största glasslager i sin frys! Perfekt som fredagsmys!

Ska njuta av av balkongutsikten en liten stund till innan jag kryper ner under täcket.
Godnatt.

Av Elin - 15 juni 2016 11:22

Nyss ätit lunch. Ska strax skjutsa iväg kidsen till dagis. Idag ska vi(jag och Moa)filma två försäljningsponnyer. Den ena ska filmas när den hoppar och den andra när den går lite dressyr. Hoppas vi ska hinna klart så jag får ut annonserna ikväll.

Nu är det en och en halv vecka kvar innan jag går på semester. Nästa torsdag kör vi ridskolehästarna på bete, ponnyerna upp till Moa och Bella hem till mig. Sen stänger vi stallet under juli månad. Då ska (nästan)all tid ägnas åt mina små änglar!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen