Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 25 juli 2016 21:27

Underbara dagar i solen! Älskar allt som har med sommaren att göra. Dock gillar jag inte när det åskar, tycker att det är riktigt obehagligt. Nu skulle det visst åska rejält i morgon.

Utsikten från solstolen är helt okej! Jag har så många planer på vad jag vill göra. Ska skriva ner allt och lägga upp en plan på var, hur och när. Helst vill jag att allt ska ske och vara klart i morgon...

På hästfronten-
Först och främst ska paddocken göras klar. Sen ska jag göra om i vinterhagen. Den ska bli plattare och ingången till sommarhagen ska flyttas. Stallet ska byggas ut, byggas om och målas. Ännu en trähage ska sättas upp.

Inomhus-
Pojkarna ska få egna rum. Nu delar alla tre på två små rum. Adam ska få vårt sovrum. Jag och Stefan ska flytta in i gästrummet på nedervåningen. Ett av förråden, som vi kallar "syrummet" får bli gästrum. "Mörkerrummet" ska bli det nya förrådet. Vi tänkte även renovera tvättstugan och göra iordning dusch där så vi har badrum på både över och undervåning.

Utomhus-
Staketet ska bytas, balkongen målas. Bygga terass på ovansidan. Vi använder balkongdörren på ovansidan mest då vi har parkeringen där. Vi tänkte även bygga en stor altan/terass till härbret. Sätta staket runt så det blir som om det står på en egen tomt.

Hmm... Tror ni jag hinner detta på mina två semesterveckor som jag har kvar;-)

ANNONS
Av Elin - 18 juli 2016 21:00

Tillbaka till det vanliga kaoset! Anton har varit borta i helgen så jag, Adam och August har haft det väldigt lugnt. Inte för att Anton är vildare än någon annan av dom utan snarare för att det bara har varit två stycken orkaner istället för tre. Idag har hela familjen varit hemma samtididigt, plus granntjejen, som i princip även hon bor här... Det blir aningen rörigt med allihopa hemma utan någon bra plan på aktiviteter och ett visst slarvande med rutiner...

Vi planerar även en liten semestertripp till helgen, hur vi nu ska klara av det ;-). Nu ska jag ta mig en lugn avkopplande promenad bort till unghästarna. Ev kommer jag tillbaka...

ANNONS
Av Elin - 16 juli 2016 21:11

Då hästarna vilar passar jag på att göra lite andra saker. Idag har jag och en kompis, August och Adam varit i Sundsvall ute på Sättna och tittat på Stefan när han driftat. Har inte haft möjlighet att följa med tidigare, då det varit långa resor och oftast flera dagar. Svårt att kombinera med hästarna hemma. Men eftersom det var på hemmaplan(bara 15mil...) och fint väder så passade det perfekt. I morgon ska bilen ställas ut på Bräcke Marknad. Hoppas på bra väder och mycket folk.

Motorsport och ridsport är väldigt lika varandra på många sätt. Går att dra många paralleller och liknelser. Båda sporterna tar mycket tid, långa resor, kostar massvis med pengar och det är väldigt sköra sporter. Rätt vad det är så får man en skada/något går sönder och allt man satsat senaste tiden slås i spillror. Att ha ett starkt team bakom sig är lika viktigt som viljan att prestera. Själva tävlingen är bara en bråkdel av tiden som man spenderar i stallet/garaget. Oändligt långa förberedelser och massvis av planering för att få ihop det hela med jobb och barn.

Kvällen spenderades i soffan med lite lördagsmys

Nu sover barnen så jag ska passa på att smyga ut i stallet och natta hästarna.

Av Elin - 13 juli 2016 21:05

Ja här händer det inte mycket! Har spenderat större delen av dagen i en solstol mellan regnskurarna. Blev en skogspromenad på förmiddagen med pojkarna. Bra att rasta dom tidigt på dagen har jag upptäckt!

Den obligatoriska "stubben" bilden.

Såhär vackert är det ute just nu. Synd bara att batteriet till systemkameran inte var laddat...

Av Elin - 7 juli 2016 22:34

Adam har somnat i mitt knä efter en lång dag. Passar på att mobil blogga lite innan jag ska gå ut för att ta in hästarna.

Var bort till ettåringarna med vatten för en stund sen. Båda två låg ner i det långa gräset så dom syntes knappt. Dom verkar verkligen ha funnit varandra och älskar sin hage. Det har blåst ordentligt igår och idag men dom verkar inte bry sig alls om det. Varje gång jag varit dit har dom stått och betat lugnt tillsammans. Kommer alltid när jag ropar, fast det kan ta lite tid... Jag känner igenom dom och kliar dom lite där dom själva inte kommer åt. Lyfter hovarna på dom, känner igenom benen. Bra att göra det dagligen så har man full kontroll om det skulle bli någon förändring och så blir det många härliga mysstunder!

Det har varit fullt upp idag. Händer lite roliga saker nu som jag hoppas ska kunna skriva om längre fram. Planer, planer...
Längtar efter att få sätta igång Bella men hon har några veckor kvar på sin semester. Till veckan kommer grävmaskinen som ska börja med paddocken. Staket ska ner och massvis som ska fixas!

Lyckliga ettåringar!

Av Elin - 2 juli 2016 21:04

Nu sover barnen sött i sina sängar! Med lite silvertejp och stripes så löser sig det mesta.

Virvelvindarna var extra, extra, extra vilda idag. Igår var dom så lugna och mysiga. Behovet av att ta igen allt idag var stort... för att inte förlora sitt ryckte. Inte så lämpligt när man ska visa häst för kunder... Hästen skötte sig super och kunderna skötte sig super! Hade faktiskt med mig en barnvakt men för att inte förlora henne för alltid satte jag henne och en av orkanerna på läktaren. Stängde alla dörrar och låste in övriga vindar i hörummet. Kom på efter en stund in i visningen att det kanske inte var ett så bra drag då det fanns både spadar och högrepar i hörummet...
På något sätt tog vi oss igenom visningen. Packade in allt i bilen och tog oss hem helskinnade.

Kommer så väl ihåg när jag var ung och naiv... När andras ungar var högljudda, vilda och okontrollerad. Så skulle då aldrig mina barn bli. Dom skulle fostras till att vara lugna och skötsamma. Vältaliga och artiga. Det kan ju inte va så svårt! Ack vad jag bedrog mig!

Älskar mina små vilda troll mer än allt annat i världen<3

Av Elin - 1 juli 2016 20:43

Vi har en nyrenoverad mysig stuga på gården som vi hyr ut!

Härbret på 30 kvadrat ligger längst upp på gården inramad av gamla tallar.

Liten köksdel med spis, micro och vattenkokare. Kökssoffa och stort matbord.

Nyrenoverat badrum med toalett och dusch.

Myshörna med trappa upp till loftet.

Loftet har ett härligt snedtak och två fasta sängar. Extrasängar finns.

Trädgårdsmöbler på verandan och fantastisk utsikt över Revsundsjön.

För den som är intresserad av fiske så är Revsundssjön rik på aborre, öring och sik. En bit bort ligger Gimån med sitt berömda flugfiske eller varför inte vandra i Herrevadsströmen och bada i deras härliga laguner. St Olavsleden går genom byn Grimnäs. Bakom stugan ligger ett naturreservat med orörd natur.

För mer info och bokning kontakta mig på ee_8233@hotmail.com

Av Elin - 1 juli 2016 16:12

Bella och Kerstin går i den stora sommarhagen. Betet är lite sämre där så det passar perfekt till dom. Dom tas in på nätterna.

Lite morgonmys innan dom promenerar ut i stora hagen.

Fadie och Zeebreeze går i sommarhagen nere vid sjön. Där är betet kraftigare och perfekt för växande unghästar.

Helt underbart att kunna ha hästarna hemma under sommaren och kunna låta dom äta gräs efter behov. Jag har full koll på dom hela tiden.

Till veckan kommer brorsan med grävmaskin och ska börja gräva för paddock! Längtar tills jag kan trimma hästarna ordentligt här hemma. Till hösten blir det fullt upp!

Har velat fram och tillbaka med hur jag ska göra med stallet men jag tror jag bestämt mig nu!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen