Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 6 augusti 2016 20:50

Under veckan har det grävts nästan dygnet runt! Nu är äntligen min ridbana på plats. Den ska få ligga till sig under vintern så ska gruset på i vår.

Svårt att tro det skulle gå att få platsen för där planen skulle ligga, platt och fyrkantig.

En ända stor grushög...

Vi grävde även upp vinterhagen och gjorde om en av ingångarna.

Perfekt läge! Brevid vinter och stora sommarhagen. Tjugo meter från stallet och femtio meter från huset. Självklart med utsikt över sjön!

Sista finputsen! Platta och snygga till.

På plats! 20*40m2

Kidsen provspringer!!!

Nästa projekt är utbyggnaden av stallet!

ANNONS
Av Elin - 6 augusti 2016 00:45

Med Miriam Bryant i öronen jobbar jag av dagens "to do" lista mitt i natten. Eftersom det i princip är omöjligt att få något vettigt gjort på dagarna så får jag helt enkelt använda nätterna till sånt! Viktiga jobbsaker alltså. Håller tummarna att kidsen tar lite sovmorgon i morgon så jag får några timmars sömn... Det har varit helt magiska sommarkvällar nu några dagar. Vem kan sova när det är så här vackert och när man bara kan kliva ut på balkongen för att uppleva det. Vi har haft gäster i sommar från Danmark, Tyskland, Italien, Norge och just nu från Schweiz och alla har dom sagt samma sak när klivit ur bilen på vår gård -what a beautiful view!

ANNONS
Av Elin - 3 augusti 2016 12:27

Så här såg himmelen ut igår.

Tog bara några minuter så gick det från soligt och klarblå himmel till mörkblått och ösregn.
Det blixtrade och dundrade på ordentligt. Otäckt när det slår om så fort. Läste om ännu(!) en häst i år dom blivit träffad av blixten och dött. Helst vill jag ta in hästarna så dom är skyddade inomhus. Men tänk om det slår ner i stallet då... Oftast går det så fort så man hinner inte ut för att plocka in hästarna innan det är fullt oväder. Ge sig ut själv i en stor öppen sommarhage är inte heller någon vidare bra ide. Eller ska man låta hästarna stå inne dom dagar det kanske blir åska? Tänk alla hästar som går ute dygnet runt på somrarna, på platser där det inte ens finns stall. Eller alla hästar som går på lösdrift... Hur gör man då? Håller tummarna att ingen blir träffad av blixten eller rädd och får panik när det dundrar som mest. Nä, fy för åska!

Av Elin - 1 augusti 2016 21:05

05.30 i morse rullade grävmaskinen in på gården. Bara att kliva upp och ut för att börja riva staket. Som tur var fick jag hjälp av världens bästa brorsa, annars hade jag aldrig hunnit klart! 10.00 hade jag tid för hovslagare. Vid halv tio lastade vi Fadie och Bella och åkte till klubben. Det var lite rörigt i stallet och båda hästarna var lite vimsiga till en början men skötte sig ändå super vid verkning och skoning. Nu har dom fått fina fötter igen.

Bella får nya pjuks!

Nöjda hästar i hagen efter dagens resa. Kerstin håller sig i bakgrunden...

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu. Kommer bli så bra när allt är klart!

I morse, innan jag rivit ner staketet.

Paddocken kommer ligga intill en av vinterhagarna.

Svårt att tro att det kommer bli ordning igen här inom kort när det ända man ser är jord!

Utsikten kommer vara perfekt! En hel del sly ska huggas bort.

Vi fick ändra ingången till sommarhagen. Flytta några stolpar och dra om tråden, göra en ny öppning. Annars hade jag fått gå en rejäl omväg när jag ska ta in och ut hästarna.

Av Elin - 31 juli 2016 21:49

Helgen lider mot sitt slut och min sista semestervecka börjar i morgon. Känns helt ok faktiskt!
Jag är fortfarande i extas efter gårdagens Storsjöyra! Min kväll inledde med Miriam Bryant och avslutades med Lasse Winnerbäck! Miriam var magisk! Vilken otrolig röst och så imponerad av hennes live uppträdande! Hon är såååå Cooool och jag fick gåshud när hon sjöng. Bäst var såklart sista låten-Ett sista glas.

Efter Miriam var det Lasse Winnerbäcks tur. Räknade ut att det var nog sjunde gången jag såg honom uppträda! Har sett honom på olika festivaler runt om i Sverige men flest gånger på just Storsjöyran där han uppträtt åtta gånger(om jag inte minns fel). Denna gång kunde jag sjunga med i ALLA texterna. Så i en och en halv timma stod jag och skrålade för full hals! Det är nog min hemliga superkraft, jag kan texterna till (nästan) alla Winnerbäcks låtar! Skulle kunna vara med i en tävling där temat var just sjung med i flest av hans låtar. Jag skulle vara den självklara vinnaren!
Det var en bra blandning av både gamla och nya låtar. Från senaste albumet inledde han med Lågsäsong(hade önskat sysslomannen, då jag tycker den har mer spänning i texten) och lite senare kom Granit och Morän som är riktigt bra, uppbyggd på bara verser utan refräng. Gamla hits han spelade var såklart Söndermarken, Elegi,min favorit(av dom äldre låtarna) men han hade gjort om introt lite. Hosianna(nyare favvo) som var helt magisk! Elden var också med, fler låtar var Min älskling har ett hjärta av Snö och Stockholms kyss. Sista låten ut var Ingen Soldat men den tycker jag är aningen för långsam och lite tråkig. I alla fall så får han fem stjärnor av fem möjliga av mig! Han står på scenen, helt stilla, nickar, backar några steg och publiken är helt i extas! Hela torget gungade och sjöng med! Men du måste vara ett insatt Winnerbäck fan för att hänga med i texterna. Ljudet var på gränsen till för högt och gitarrerna tog över då och då. Lasse tog i och sjöng ut ordentligt, använde rösten sådär riktigt bra som han kan, när han vill!
Det är ju just texterna som är själva kärnan i det hela. Att kunna använda det svenska språket på ett sånt fantastiskt sätt! Meningar som -slutar svara när det ringer, ett långsamt sätt att bli ensam eller på våren talar hon om hösten. Skulle kunna skriva ett eget blogginlägg med bara fantastiska meningar från Winnerbäck låtar! Jag är än en gång mållös! Kommer somna med ett leende på läpparna i flera nätter nu!

Väntar på att Miriam skulle börja spela. Laddade upp med ett gäng remmar, ingen festival utan remmar! Stallskorna på då jag tagit in hästarna i "finskorna" och dom blivit både blöta och leriga(att jag aldrig lär mig). Kvar fanns då bara just stallskorna... Ja, ja så kan det gå! Nu ska jag kolla upp var och när Winnerbäck spelar nästa gång!

Av Elin - 28 juli 2016 00:40

Vi fick en soldag till!
"Moster Mariah" med sambo Alexander, tittade förbi hos oss en sväng idag. Dom är ute och semestrar. Twinsen blev överförtjusta i Alexander och kidnappade med honom till studsmattan. Där fick han stanna kvar resten av tiden då dom inte släppte honom ur sickte! Perfekt för mig och Mariah som fick en stund för oss själva att prata ikapp allt vi missat.
Mariah är som en syster till mig och fast vi bor femtio mil ifrån varandra och inte ses speciellt ofta så är hon nog den som känner mig allra bäst! Hon hade med sin hund Torkel, som Alice är mamma till. Alice blev jätte glad att se honom men Torkel vågade inte hoppa ur bilen(en riktig fegis) så Alice fick hoppa in till honom istället.

På eftermiddagen passade jag på att ta med mig twinsen och momma till betet där Felipe står. Har inte sett honom på några veckor nu. Han var rund och fin! Ska bli så roligt att få sätta igång honom nu!

Alldeles vindstilla och varmt så kvällen har jag spenderat i trädgården.

Provade några olika inställningar på kameran. Lyckades få till svart bakgrund(måste prova med hästarna!). Tur att blommorna är så stilla och tålmodiga så jag hinner med att ställa om kameran. Annat är det med hästarna, för att inte tala om kidsen...

Av Elin - 26 juli 2016 17:15

Min bästa vän som hänger med mig överallt!

Hon är nio år och är en blandras. Jämthund, gråhund, laika, spets och engelsk setter(om jag minns rätt) men ser ut som en Hällefors hund. Hon gillar att vara med mig i stallet och älskar när vi ger oss ut på långpromenader. Snällare hund kan man nog inte hitta<3

Av Elin - 25 juli 2016 23:12

Jag har en hyresgäst. Tyvärr är hon aningen dålig på att betala hyra så jag har faktiskt bett henne att flytta! Har till och med erbjudit henne nya bostäder. Hjälpt henne med att plocka ihop sitt bohag och flyttat henne till nya boenden. Boenden som jag tycker är mer lämpliga än det hon har nu. Men vi delar visst inte samma åsikter jag och hon, så varje morgon är hon tillbaka... På samma ställe...som jag tycker är aningen olämpligt.

Fröken Kors.
Måste erkänna att jag var aningen skakis när jag skulle fota henne. Ännu mer skakis är jag de gånger jag måste bära bort henne!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen