Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 20 januari 2017 20:30

Efter att varit sjuk i över en vecka och mest legat nerbäddad i sängen så orkade jag mig äntligen upp på hästryggen en sväng idag. Tur att jag har bästaste Moa som hjälper mig rida när jag inte kan.
Bella kändes fin från början. Fick påminna henne om att vara lite kvickare för mina hjälper. Joggade henne först i båda varven, flyttade lite sidvärts i skritt innan vi tog lite galoppjobb. Det har hänt så mycket dom sista månaderna. Traven har blivit riktigt bra och vi har börjat med rörelser. Det vi ligger efter med är galoppen. Träna, träna träna!

Fina Bella

ANNONS
Av Elin - 28 december 2016 21:16

Är så glad att min kökssoffa äntligen är på plats! Vi slåss om vem som ska sitta där:-). Tänk vad han kan min man<3

Vi tar det ganska lugnt nu i mellandagarna. Bella har lite vila. Joggar lös en liten stund varannan dag i ridhuset. Slipper ha ryttare på ryggen. Hon får vila huvudet men ändå röra på sig för att undvika överskottsenergi och hålla magen i schak.

Har man bara tillräckligt med kläder så kan man rida i alla väder=Norrlandsryttare! Bella har biffat på sig ordentligt senaste månaderna. Klippningen däremot är katastrof. Det gick bra i början sen flippade hon ur totalt. Hon tyckte det kittlades så extremt mycket när håret lossnade där maskinen klippte och ramlade ner på henne. Jag fick tillslut ge upp. Huvud och ben fick vara oklippt. Har en annan plan för nästa klippning!

Trollungarna har jullov. Idag har vi knatat runt i stan. Mellandagsrea! I morgon ska dom klippa sig och sen ska vi på 51års kalas.
Nu ska jag se sista avsnittet, säsong 1 av Netflix nya serie OA. Så spännande!

ANNONS
Av Elin - 25 december 2016 21:48

Barnen sover sött. Hästarna i stallet står lugnt och tuggar sitt hö. Inne är allt ihopplockat, rent och snyggt! Var sak på sin plats. Eller...
har iallafall den finaste julgranen.

Tanken idag var att åka iväg till stallet med Anton och August. Dom ville rida och behövde rastas! Bäst att passa på! Klockan hann bli fyra innan vi äntligen fått på oss kläder och tagit oss ut i bilen. I Stavre sov både gossebarnen sött i sina bilbarnstolar. Jag mockade Bellas box. Fyllde på nytt spån och fyllde upp höpåsarna. Gick tillbaka till bilen. Inga livstecken där heller... hämtade in Bella. Borstade och putsade på henne en stund. Gick tillbaka till bilen. Lyckades inte väcka någon. Longerade Bella. Borstade, putsade och myste. Släppte ut henne i hagen igen. Fyllde vatten. Gjorde ett sista försök att få någon att vakna. Misslyckades igen. Satte mig i bilen och körde hem.
När jag nu 21.48 sitter i soffan utanför pojkarnas rum ångrar jag bittert att jag spenderade två och en halv timma i stallet medan dom vackert sov i bilen. Nu leker dom för fullt i sina rum medan Johnblund lyser med sin frånvaro. Disken har svämmat över i köket. Tvätten ligger i drivor här och var. Hästarna står hungriga, krafsandes i hagen och undrar om matte tagit jullov...

Av Elin - 4 december 2016 18:12

Vaknade till en rosa himmel! Nu på eftermiddagen fick jag kliva ur bilen påväg till stallet för att fota en fantastisk solnedgång!

Av Elin - 4 december 2016 09:52

Idag finns det inte mycket energi kvar i min kropp. Jag är helt slut efter gårdagen. Självklart supermysigt på julmarknaden men lite för kallt. Det i kombination med min pågående förkylning var ingen höjdare. Jag har matat barn och hästar men så mycket mer orkar jag nog inte med idag. Ska försöka vila så mycket som möjligt.

Lika vilda som vanligt.<3

Konstigt att kidsen alltid glömmer hänga upp sina kläder när dom är ensamma i hallen...

Trötta efter en dag på marknad.

Tunnbröd, choklad och brända mandlar fick följa med hem!

Av Elin - 2 december 2016 22:00

Hej!
Ett tag sedan nu. Men fick plötsligt lite blogglust. Har precis kommit in från ett snöigt men mysigt vinterväder. Fixat det sista i vår stuga innan nya gäster anländer inatt.

Min hals krånglar igen. Rösten börjar strejka så jag tänkte försöka va så tyst som möjligt under helgen.

I morgon åker jag, momma och barnen till Jamtli julmarknad. Så mysigt att strosa runt bland alla knallar och julstånd. Hoppas det fortsätter snöa så det inte blir som förra året då vi såg ut som dränkta katter efter en stund. Det ösregnade och var minusgrader, is överallt!

Då min vinterhage varit så fruktansvärt isig nu några dagar så har hästarna fått gå i en mindre platt hage. Vilket resulterar i överskottsenergi! Fadie hoppade och studsade hysteriskt med mig i morse när jag skulle fånga henne i boxen. Sen åkte jag på skorna efter henne i grimskaftet på väg till hagen. Stackarn som har så mkt energi och inte kan göra av den någonstans. Så hoppas verkligen att snöandet håller i sig inatt så dom kan gå i stora hagen i morgon.

Fina tjejen!

Av Elin - 12 november 2016 13:47

Av Elin - 5 november 2016 20:27

Nu har snön lagt sig och det känns lite vemodigt att det är sex månader kall vinter som vi har framför oss. Vintertäckena är på, thermobaren framställd och spånet byts ut mot halm i boxarna.

Det jag ser fram emot är vinterträningen med Bella. Nu är hon så pass ridbar att jag kan börja med lite rörelser. Hon är otroligt rolig att rida då hon är så känslig, men man får hålla tungan rätt i mun och hela tiden känna av henne. Hon är kvick och lätt i ridningen. Rör sig mjukt och lätt att sitta ned på. Traven är väldigt reglerbar. Galoppen som är väldigt stor är för dagen något svår att påverka. Hon tar fattningarna helt ok men har svårt att hålla ihop sig. Jag får börja med att galoppera en stund i lätt sits på rakt spår innan jag kan börja komma till ridning i galoppen. Får ge galoppen lite tid så kommer det med mer styrka!

Tänkte försöka klippa henne någon dag till veckan då hon blivit rejält lurvig. Hon är så snäll att hålla på med. Inga problem att sko, duscha eller lasta så jag antar att det kommer gå bra att klippa henne också.

Hittade ett riktigt bra tunt innetäcke med tjock halskrage på Hööks. Snyggt är det också!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen