Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 4 juli 2017 21:33

Utflykt idag! En promenad längsmed vackra Forsaleden. Killarna var på toppenhumör och knatade på hela vägen. Några stopp för fika och fota blev det. Nu laddar vi om inför morgondagens femårskalas.

Ett glatt humör och ryggsäckar med massa fika i!

Första fikastoppet.

Hängbro

Påväg mot vattenfallen

Trappor

Andra fikastoppet

Påväg tillbaka

Stannade till för att titta på det turkosa vattnet. Det sägs att en meteorit har landat i Locknesjön och mineralerna som fanns i den sägs färga vattnet turkost.

Adam Camaro

Sista biten innan vi var tillbaka vid parkeringen. Lite brant men inga problem för varken pojkarna eller Momma!

ANNONS
Av Elin - 23 juni 2017 21:28

Idag har jag ätit, ätit och ätit! Jag spricker närsomhelst! Lunch intogs hos goda vänner. Middag intogs hos goda grannar. Barnen har lekt hela dagen. Själv fick jag göra ett avbrott mitt i lunchen för att åka hem och fånga in en lös häst. Får skylla mig själv då jag inte hade installerat strömaggregatet...

Underbart! Nu får hästarna sova ute vid bra väder. Hagen ligger ner mot sjön så det brukar fläkta en hel del. Håller insekterna borta.

Nu ska jag ta en kvällspromenad bort till sommarhagen för att smörja in hästarna med flugmedel. Håller tummarna för trötta barn som tar sovmorgon i morgon!

Glad midsommar!

ANNONS
Av Elin - 10 juni 2017 12:11

I tisdags körde jag tillbaka Bella till uppfödaren. Av olika anledningar ska Bella betäckas och förhoppningsvis få en fin fölunge som jag kommer hämta hem när den är redo!

Bella kommer vara saknad här hemma.

Nu ligger fokus på Felipe som tränas för fullt för att i höst kunna komma ut på tävling. Fadie longeras med gjord och går på promenader. Sommarhagarna är klara så hästarna betar gräs på dagarn och sover inne på nätterna för att slippa knotten.

Av Elin - 20 maj 2017 21:09

den här gamla bloggen! Minns inte när jag skrev något senast men känner att det nog är dags att komma igång igen!
Mycket har hänt! Både privat och på hästfronten. Kommer bli lite förändringar som jag hoppas kommer bli till det bättre. Mer om det längre fram.
Det har äntligen blivit vår på riktigt. Efter några dagars regn så har det gröna exploderat! Gräset har blivit grönt och bladen börjat slå ut. Idag var den första riktiga varma "börjanavsommaren" dagen. Barnen har lekt ute hela dagen, solen står fortfarande högt och jag hoppas dom somnar snart så jag kan gå ut och beta hästarna för hand en stund. Alldeles underbart härligt!

Av Elin - 11 mars 2017 00:16

Har länge tänkt skriva och berätta om Stefan. Min sambo, mitt livs kärlek och pappa till våra barn. Vi träffades för tio år sedan och har hängt ihop sedan dess. Tillsammans har vi gått igenom mycket. Både bra och dåliga saker.
För ett och ett halvt år sedan blev Stefan akut sjuk. Han var borta på jobb i norra Sverige då han plötsligt fick extrem svår huvudvärk och hög feber. Han blev även väldigt stel i nacken och fick väldigt ont i ryggen. Han fick åka akut på sjukhus och blev då direkt inlagd. Några kritiska dygn väntade där läkarna gjorde allt dom kunde för att rädda Stefan. Han blev sämre och sämre. Vi trodde ett tag att vi skulle förlora honom. Tillslut svarade han på medicinerna och det började vända. Diagnosen då var Hjärnhinneinflammation. Stefan blev sjukskriven i flera månader och återhämtade sig någorlunda. Men det kom tillbaka. Under våren och sommaren hade han inte mindre än fyra återkommande hjärnhinneinflammationer.
Han jobbade i perioder men var mestadels sjukskriven. Under hela tiden åt han massvis med mediciner. Under hösten(precis ett år efter den första hjärnhinneinflammationen) fick Stefan sitt första Horton anfall, även kallad Suiside headache eller cluster headache. Om det kommer från hjärnhinneinflammationerna eller om han bara hade "otur" vet inte läkarna. En fruktansvärd period följde. Stefan var mestadels sängliggandes, en period blev han sängliggandes i tre veckor med extrem huvudvärk och där emellan Horton anfall som endast kan lindras med syrgas.
Hortons huvudvärk kommer i skov. I Stefans fall under en vecka med anfall tre till fem gånger/dygn. Det är en extrem smärta som beskrivs som en av dom värsta du kan uppleva.

Nu har Stefan varit helt sjukskriven i sex månader. Han går på upprepande kontroller och träffar en specialist -läkare och psykolog. Han är nu diagnostiserad med Hortons huvudvärk och hjärninflammation (tidigare hjärnhinneinflammation).
Han har fått en skada på hjärnan. Denna skada gör att han får denna huvudvärk. En smärta som påminner om svår migrän och hjärnskakning. Huvudvärken kommer om han anstränger sig, inte vilar ordentligt eller stressar upp sig över något. Oftast håller det i sig tre till fyra dygn innan den klingar av. Han sover då mest hela tiden.

Träffar du Stefan kan det vara svårt att förstå att han är sjuk. Det syns inte och han är precis som vanligt men gränsen är hårfin tills det slår över.
Det som märks mest är att hans minne är märkbart påverkat. Ofta minns han inte vad han gjort eller sagt. Han har väldigt svårt att koncentrera sig längre stunder.
Vad som kommer att hända vet inte vi eller läkarna. Vi hoppas på att hjärnan med tiden ska kunna läka och att Stefan ska kunna återgå till ett så normalt liv som möjligt. Tiden får utvisa det hela. Just nu tar vi en dag i taget.Av Elin - 10 mars 2017 23:07

Efter en minst sagt turbulent tid börjar saker och ting sakta men säkert ordna upp sig.
Felipe har blivit inriden. Han är nu hemma på gården och får lite vila innan livet som ridponny tar fart. Bella är tillbaka på klubben.

Härliga underbar fuxmärr!

Felipe kan nu titulera sig som ridponny!

Vackraste Fadie <3

Försökte få med Kerstin på bild men hon var inte riktigt sugen på det idag...

Av Elin - 4 februari 2017 10:06

Alltså!!! Denna lilla svarta skönhet, jag smälter varje gång jag ser henne. Hur hon kom till mig är en ganska rolig historia, ska berätta den någon gång.

Av Elin - 30 januari 2017 23:42

Har haft en hel del olika elever under åren. Vissa som rider för nöjes skull, en gång i veckan för att det ger motion och man har trevligt med sina vänner under den där timmen i stallet. Sen finns det dom som rider för att kompisen rider, för att man älskar hästar, behöver komma hemifrån eller äntligen har möjligheten att uppfylla en barndomsdröm. Sen finns det dom som ridet för att utvecklas, träna, tävla, bli stjärnor! Alla är självklart lila mycket värda och förtjänar sin tid.

Dom som håller på med sporten -ridsport. Det är till den gruppen jag tänkte tillägna detta inlägg.
Jag finns där som tränare, mentor och coach. Finns där för att dela med mig av min långa erfarenhet, tipsa och guida in elever på en så bra väg in i sporten som möjligt. Det gör jag under varje träningstillfälle utifrån dom förutsättningar som finns. Jag försöker ha en så rak dialog som möjligt med eleven. Vi disskuterar och analyserar tillsammans. Jag gör mitt bästa för varje elev.
Nu till det som jag hoppas var och en ska ha insikt i -Jag kan inte trolla. Det är upp till var och en av alla dessa ryttare att ta eget ansvar för sin egna träning, sin häst och sin satsning. Det hänger inte på mig om man rider den där nollan, får över den där procenten eller vinner den där rosetten. Det är upp till varje elev! Vi tränare finns där som stöd.
Vill du bli bra, vill du satsa och ta dig högre, längre upp i sporten. Då måste du förstå att det krävs hårt arbete. Inte bara den där timmen, en gång i veckan utan varje ridpass, varje dag, varje gång. Hela tiden. Du måste även rannsaka dig själv. Har jag rätt material för att nå mitt mål. Är det rätt häst med rätt kapacitet, rätt ålder med rätt förutsättning. Kanske man måste inse att den gamla ridskolehästen, grannens lånehäst eller pensionären inte räcker för att nå ens drömmar. Kanske kan man inte spela fotboll, innebandy och gitarr samtidigt som man vill bli ryttarproffs. Tiden räcker inte riktigt till.

Du har även ett ansvar att ta till dig det din tränare säger. Små saker som att hålla in armbågarna, rida rakt, händerna på plats, rätt sittben, hästen ställd i hörnen osv är detaljerna som kan avgöra hela ens karriär. Att ignorera det mest grundläggande kan rasera allt. Ett hus måste byggas från grunden.

Det du också måste fundera på är om du har viljan att lägga ner den tid och uppoffring som behövs för att bli sådär riktigt bra. Det är hårt slit för att ta sig till toppen, många timmar i sadeln, oändliga timmar med arbete, analyserande och resonerande. Det är så enkelt att hoppa över några steg men förr eller senare tar det stopp för allt följer en röd tråd.
Det är ditt ansvar att fråga, ta för dig och ta plats. Står man i ett hörn, tyst och ointresserad under ett träningspass så kan man inte förvänta sig att tränare ska lägga ned hela sin energi på just den eleven. Vill du veta saker, lära dig mer och bli bättre så måste du själv ta tag i det. Visar du som elev att du vill, är intresserad och hela tiden söker mer information och kunskap då kommer du att få det. Så för att runda av det hela -ta plats, ta för dig och ta eget ansvar!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen