Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 30 januari 2017 23:42

Har haft en hel del olika elever under åren. Vissa som rider för nöjes skull, en gång i veckan för att det ger motion och man har trevligt med sina vänner under den där timmen i stallet. Sen finns det dom som rider för att kompisen rider, för att man älskar hästar, behöver komma hemifrån eller äntligen har möjligheten att uppfylla en barndomsdröm. Sen finns det dom som ridet för att utvecklas, träna, tävla, bli stjärnor! Alla är självklart lila mycket värda och förtjänar sin tid.

Dom som håller på med sporten -ridsport. Det är till den gruppen jag tänkte tillägna detta inlägg.
Jag finns där som tränare, mentor och coach. Finns där för att dela med mig av min långa erfarenhet, tipsa och guida in elever på en så bra väg in i sporten som möjligt. Det gör jag under varje träningstillfälle utifrån dom förutsättningar som finns. Jag försöker ha en så rak dialog som möjligt med eleven. Vi disskuterar och analyserar tillsammans. Jag gör mitt bästa för varje elev.
Nu till det som jag hoppas var och en ska ha insikt i -Jag kan inte trolla. Det är upp till var och en av alla dessa ryttare att ta eget ansvar för sin egna träning, sin häst och sin satsning. Det hänger inte på mig om man rider den där nollan, får över den där procenten eller vinner den där rosetten. Det är upp till varje elev! Vi tränare finns där som stöd.
Vill du bli bra, vill du satsa och ta dig högre, längre upp i sporten. Då måste du förstå att det krävs hårt arbete. Inte bara den där timmen, en gång i veckan utan varje ridpass, varje dag, varje gång. Hela tiden. Du måste även rannsaka dig själv. Har jag rätt material för att nå mitt mål. Är det rätt häst med rätt kapacitet, rätt ålder med rätt förutsättning. Kanske man måste inse att den gamla ridskolehästen, grannens lånehäst eller pensionären inte räcker för att nå ens drömmar. Kanske kan man inte spela fotboll, innebandy och gitarr samtidigt som man vill bli ryttarproffs. Tiden räcker inte riktigt till.

Du har även ett ansvar att ta till dig det din tränare säger. Små saker som att hålla in armbågarna, rida rakt, händerna på plats, rätt sittben, hästen ställd i hörnen osv är detaljerna som kan avgöra hela ens karriär. Att ignorera det mest grundläggande kan rasera allt. Ett hus måste byggas från grunden.

Det du också måste fundera på är om du har viljan att lägga ner den tid och uppoffring som behövs för att bli sådär riktigt bra. Det är hårt slit för att ta sig till toppen, många timmar i sadeln, oändliga timmar med arbete, analyserande och resonerande. Det är så enkelt att hoppa över några steg men förr eller senare tar det stopp för allt följer en röd tråd.
Det är ditt ansvar att fråga, ta för dig och ta plats. Står man i ett hörn, tyst och ointresserad under ett träningspass så kan man inte förvänta sig att tränare ska lägga ned hela sin energi på just den eleven. Vill du veta saker, lära dig mer och bli bättre så måste du själv ta tag i det. Visar du som elev att du vill, är intresserad och hela tiden söker mer information och kunskap då kommer du att få det. Så för att runda av det hela -ta plats, ta för dig och ta eget ansvar!

ANNONS
Av Elin - 20 januari 2017 20:30

Efter att varit sjuk i över en vecka och mest legat nerbäddad i sängen så orkade jag mig äntligen upp på hästryggen en sväng idag. Tur att jag har bästaste Moa som hjälper mig rida när jag inte kan.
Bella kändes fin från början. Fick påminna henne om att vara lite kvickare för mina hjälper. Joggade henne först i båda varven, flyttade lite sidvärts i skritt innan vi tog lite galoppjobb. Det har hänt så mycket dom sista månaderna. Traven har blivit riktigt bra och vi har börjat med rörelser. Det vi ligger efter med är galoppen. Träna, träna träna!

Fina Bella

ANNONS
Av Elin - 28 december 2016 21:16

Är så glad att min kökssoffa äntligen är på plats! Vi slåss om vem som ska sitta där:-). Tänk vad han kan min man<3

Vi tar det ganska lugnt nu i mellandagarna. Bella har lite vila. Joggar lös en liten stund varannan dag i ridhuset. Slipper ha ryttare på ryggen. Hon får vila huvudet men ändå röra på sig för att undvika överskottsenergi och hålla magen i schak.

Har man bara tillräckligt med kläder så kan man rida i alla väder=Norrlandsryttare! Bella har biffat på sig ordentligt senaste månaderna. Klippningen däremot är katastrof. Det gick bra i början sen flippade hon ur totalt. Hon tyckte det kittlades så extremt mycket när håret lossnade där maskinen klippte och ramlade ner på henne. Jag fick tillslut ge upp. Huvud och ben fick vara oklippt. Har en annan plan för nästa klippning!

Trollungarna har jullov. Idag har vi knatat runt i stan. Mellandagsrea! I morgon ska dom klippa sig och sen ska vi på 51års kalas.
Nu ska jag se sista avsnittet, säsong 1 av Netflix nya serie OA. Så spännande!

Av Elin - 25 december 2016 21:48

Barnen sover sött. Hästarna i stallet står lugnt och tuggar sitt hö. Inne är allt ihopplockat, rent och snyggt! Var sak på sin plats. Eller...
har iallafall den finaste julgranen.

Tanken idag var att åka iväg till stallet med Anton och August. Dom ville rida och behövde rastas! Bäst att passa på! Klockan hann bli fyra innan vi äntligen fått på oss kläder och tagit oss ut i bilen. I Stavre sov både gossebarnen sött i sina bilbarnstolar. Jag mockade Bellas box. Fyllde på nytt spån och fyllde upp höpåsarna. Gick tillbaka till bilen. Inga livstecken där heller... hämtade in Bella. Borstade och putsade på henne en stund. Gick tillbaka till bilen. Lyckades inte väcka någon. Longerade Bella. Borstade, putsade och myste. Släppte ut henne i hagen igen. Fyllde vatten. Gjorde ett sista försök att få någon att vakna. Misslyckades igen. Satte mig i bilen och körde hem.
När jag nu 21.48 sitter i soffan utanför pojkarnas rum ångrar jag bittert att jag spenderade två och en halv timma i stallet medan dom vackert sov i bilen. Nu leker dom för fullt i sina rum medan Johnblund lyser med sin frånvaro. Disken har svämmat över i köket. Tvätten ligger i drivor här och var. Hästarna står hungriga, krafsandes i hagen och undrar om matte tagit jullov...

Av Elin - 4 december 2016 18:12

Vaknade till en rosa himmel! Nu på eftermiddagen fick jag kliva ur bilen påväg till stallet för att fota en fantastisk solnedgång!

Av Elin - 4 december 2016 09:52

Idag finns det inte mycket energi kvar i min kropp. Jag är helt slut efter gårdagen. Självklart supermysigt på julmarknaden men lite för kallt. Det i kombination med min pågående förkylning var ingen höjdare. Jag har matat barn och hästar men så mycket mer orkar jag nog inte med idag. Ska försöka vila så mycket som möjligt.

Lika vilda som vanligt.<3

Konstigt att kidsen alltid glömmer hänga upp sina kläder när dom är ensamma i hallen...

Trötta efter en dag på marknad.

Tunnbröd, choklad och brända mandlar fick följa med hem!

Av Elin - 2 december 2016 22:00

Hej!
Ett tag sedan nu. Men fick plötsligt lite blogglust. Har precis kommit in från ett snöigt men mysigt vinterväder. Fixat det sista i vår stuga innan nya gäster anländer inatt.

Min hals krånglar igen. Rösten börjar strejka så jag tänkte försöka va så tyst som möjligt under helgen.

I morgon åker jag, momma och barnen till Jamtli julmarknad. Så mysigt att strosa runt bland alla knallar och julstånd. Hoppas det fortsätter snöa så det inte blir som förra året då vi såg ut som dränkta katter efter en stund. Det ösregnade och var minusgrader, is överallt!

Då min vinterhage varit så fruktansvärt isig nu några dagar så har hästarna fått gå i en mindre platt hage. Vilket resulterar i överskottsenergi! Fadie hoppade och studsade hysteriskt med mig i morse när jag skulle fånga henne i boxen. Sen åkte jag på skorna efter henne i grimskaftet på väg till hagen. Stackarn som har så mkt energi och inte kan göra av den någonstans. Så hoppas verkligen att snöandet håller i sig inatt så dom kan gå i stora hagen i morgon.

Fina tjejen!

Av Elin - 12 november 2016 13:47

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen