Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 9 juli 2017 23:13

Fadeless EML e:Flawless-Furstenball ue:Waterford. Sto född 2015

ANNONS
Av Elin - 4 juli 2017 21:33

Utflykt idag! En promenad längsmed vackra Forsaleden. Killarna var på toppenhumör och knatade på hela vägen. Några stopp för fika och fota blev det. Nu laddar vi om inför morgondagens femårskalas.

Ett glatt humör och ryggsäckar med massa fika i!

Första fikastoppet.

Hängbro

Påväg mot vattenfallen

Trappor

Andra fikastoppet

Påväg tillbaka

Stannade till för att titta på det turkosa vattnet. Det sägs att en meteorit har landat i Locknesjön och mineralerna som fanns i den sägs färga vattnet turkost.

Adam Camaro

Sista biten innan vi var tillbaka vid parkeringen. Lite brant men inga problem för varken pojkarna eller Momma!

ANNONS
Av Elin - 23 juni 2017 21:28

Idag har jag ätit, ätit och ätit! Jag spricker närsomhelst! Lunch intogs hos goda vänner. Middag intogs hos goda grannar. Barnen har lekt hela dagen. Själv fick jag göra ett avbrott mitt i lunchen för att åka hem och fånga in en lös häst. Får skylla mig själv då jag inte hade installerat strömaggregatet...

Underbart! Nu får hästarna sova ute vid bra väder. Hagen ligger ner mot sjön så det brukar fläkta en hel del. Håller insekterna borta.

Nu ska jag ta en kvällspromenad bort till sommarhagen för att smörja in hästarna med flugmedel. Håller tummarna för trötta barn som tar sovmorgon i morgon!

Glad midsommar!

Av Elin - 10 juni 2017 12:11

I tisdags körde jag tillbaka Bella till uppfödaren. Av olika anledningar ska Bella betäckas och förhoppningsvis få en fin fölunge som jag kommer hämta hem när den är redo!

Bella kommer vara saknad här hemma.

Nu ligger fokus på Felipe som tränas för fullt för att i höst kunna komma ut på tävling. Fadie longeras med gjord och går på promenader. Sommarhagarna är klara så hästarna betar gräs på dagarn och sover inne på nätterna för att slippa knotten.

Av Elin - 20 maj 2017 21:09

den här gamla bloggen! Minns inte när jag skrev något senast men känner att det nog är dags att komma igång igen!
Mycket har hänt! Både privat och på hästfronten. Kommer bli lite förändringar som jag hoppas kommer bli till det bättre. Mer om det längre fram.
Det har äntligen blivit vår på riktigt. Efter några dagars regn så har det gröna exploderat! Gräset har blivit grönt och bladen börjat slå ut. Idag var den första riktiga varma "börjanavsommaren" dagen. Barnen har lekt ute hela dagen, solen står fortfarande högt och jag hoppas dom somnar snart så jag kan gå ut och beta hästarna för hand en stund. Alldeles underbart härligt!

Av Elin - 11 mars 2017 00:16

Har länge tänkt skriva och berätta om Stefan. Min sambo, mitt livs kärlek och pappa till våra barn. Vi träffades för tio år sedan och har hängt ihop sedan dess. Tillsammans har vi gått igenom mycket. Både bra och dåliga saker.
För ett och ett halvt år sedan blev Stefan akut sjuk. Han var borta på jobb i norra Sverige då han plötsligt fick extrem svår huvudvärk och hög feber. Han blev även väldigt stel i nacken och fick väldigt ont i ryggen. Han fick åka akut på sjukhus och blev då direkt inlagd. Några kritiska dygn väntade där läkarna gjorde allt dom kunde för att rädda Stefan. Han blev sämre och sämre. Vi trodde ett tag att vi skulle förlora honom. Tillslut svarade han på medicinerna och det började vända. Diagnosen då var Hjärnhinneinflammation. Stefan blev sjukskriven i flera månader och återhämtade sig någorlunda. Men det kom tillbaka. Under våren och sommaren hade han inte mindre än fyra återkommande hjärnhinneinflammationer.
Han jobbade i perioder men var mestadels sjukskriven. Under hela tiden åt han massvis med mediciner. Under hösten(precis ett år efter den första hjärnhinneinflammationen) fick Stefan sitt första Horton anfall, även kallad Suiside headache eller cluster headache. Om det kommer från hjärnhinneinflammationerna eller om han bara hade "otur" vet inte läkarna. En fruktansvärd period följde. Stefan var mestadels sängliggandes, en period blev han sängliggandes i tre veckor med extrem huvudvärk och där emellan Horton anfall som endast kan lindras med syrgas.
Hortons huvudvärk kommer i skov. I Stefans fall under en vecka med anfall tre till fem gånger/dygn. Det är en extrem smärta som beskrivs som en av dom värsta du kan uppleva.

Nu har Stefan varit helt sjukskriven i sex månader. Han går på upprepande kontroller och träffar en specialist -läkare och psykolog. Han är nu diagnostiserad med Hortons huvudvärk och hjärninflammation (tidigare hjärnhinneinflammation).
Han har fått en skada på hjärnan. Denna skada gör att han får denna huvudvärk. En smärta som påminner om svår migrän och hjärnskakning. Huvudvärken kommer om han anstränger sig, inte vilar ordentligt eller stressar upp sig över något. Oftast håller det i sig tre till fyra dygn innan den klingar av. Han sover då mest hela tiden.

Träffar du Stefan kan det vara svårt att förstå att han är sjuk. Det syns inte och han är precis som vanligt men gränsen är hårfin tills det slår över.
Det som märks mest är att hans minne är märkbart påverkat. Ofta minns han inte vad han gjort eller sagt. Han har väldigt svårt att koncentrera sig längre stunder.
Vad som kommer att hända vet inte vi eller läkarna. Vi hoppas på att hjärnan med tiden ska kunna läka och att Stefan ska kunna återgå till ett så normalt liv som möjligt. Tiden får utvisa det hela. Just nu tar vi en dag i taget.Av Elin - 10 mars 2017 23:07

Efter en minst sagt turbulent tid börjar saker och ting sakta men säkert ordna upp sig.
Felipe har blivit inriden. Han är nu hemma på gården och får lite vila innan livet som ridponny tar fart. Bella är tillbaka på klubben.

Härliga underbar fuxmärr!

Felipe kan nu titulera sig som ridponny!

Vackraste Fadie <3

Försökte få med Kerstin på bild men hon var inte riktigt sugen på det idag...

Av Elin - 4 februari 2017 10:06

Alltså!!! Denna lilla svarta skönhet, jag smälter varje gång jag ser henne. Hur hon kom till mig är en ganska rolig historia, ska berätta den någon gång.

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen