Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 2 maj 2016 23:47

Har jobbat på ett nytt projekt all ledig tid dom senast veckorna. Går allt som det ska så blir det klart i morgon. Då blir det lite lugnare och jag kommer ha mer tid över till bloggen!

Bella skötte sig mycket bra idag. Jag kunde för första gången hoppa upp själv på henne! Vi har jobbat otroligt mycket med upphoppningen då hon är så väldigt känslig. Hon har stått stilla hela tiden tills man stoppat i foten i stigbygeln då har hon klivit/kastat sig iväg och vi har fått börja om. Att försöka hoppa upp i farten var bara att glömma... Många äppelbitar och oändligt tålamod har äntligen gett resultat!
Väldigt viktigt att unghästarna lär sig att stå stilla när man ska hoppa upp, parkerad bredvid pallen. Speciellt när det är en "dressyrtant" som ska rida.

Promenad ut efter ridturen, hon passar så bra i det svarta rundsydda tränset,

Queen B med världens längsta öron!

ANNONS
Av Elin - 26 april 2016 22:05

Vaknade upp till en decimeter snö. Med tunga steg tog jag ut hästarna och fixade ordning stallet. Hästarna såg lite fundersamma ut när backen var alldeles vit igen. Kidsen ville då inte gå ut! Dom spenderade morgonen med att än en gång vända upp och ned på hela vardagsrummet. Det var med en lättnads suck jag lämnade dom på dagis. Mina små trollungar.

Eftermiddagen blev minst sagt rörig då jag hade en tandläkartid att passa, kom med nöd och näppe precis i tid. Trodde jag tagit fel på tid då ingen kom och hämtade mig. Väntade tjugo minuter innan jag fick reda på att dom var försenade... Hastade sedan iväg till stallet och kunde starta upp mina lektioner.
Moa red med på Bella sista lektionen, perfekt för en unghäst att få miljöträning. Hon skötte sig bra.

Nu är jag hemma och överväger om jag helt enkelt ska strunta i disken, tvätten och kaoset i vardagsrummet. Det är nog kvar i morgon med.
Jag skulle även behöva hämta halm(hos grannen) och fylla upp boxarna men det tar emot en aning nu då hästarna redan är inne. Ska försöka kliva upp och ta en dusch innan jag stupar i säng.

ANNONS
Av Elin - 24 april 2016 22:31

Började dagen tidigt! Närmare bestämt strax före fem i morse. Anton vaknade som vanligt i ottan och kunde inte somna om. Själv försökte jag med allt för att få några minuters extra sömn men det var lönlöst. Kvällen tillbringades ute på travet då det var "pay&jump". Moa var med på två ponnyer. Vi hade tur med vädret då solen sken och det var vindstilla. Det snöade nämligen rejält på vägen dit. Kidsen var som vanligt med och såg till att det var allt annat än lugnt och stillsamt... Nu ska jag sova!

Av Elin - 23 april 2016 22:46

Hur börjar man egentligen ett inlägg efter en bloggpaus på sex månader? Jag har varit in här några gånger, påbörjat ett inlägg för att sen avbryta innan jag skrivit klart för att slippa trycka på publicera. Så många tankar, så mycket jag vill berätta men så många känslor som satt stopp. Kanske någon gång kommer jag berätta om den här tiden som varit, kanske inte.
Jag har bestämt mig för att nu börjar vi om! Här och nu!

Jag har en ny häst. Ett fantastiskt litet sto som jag såg första gången på en kort videosnutt när hon var två år. Jag blev förälskad direkt. Ett treårstest, en fölunge och tre år senare står hon nu hos mig. Så otroligt snäll och nyfiken. Hon har verkligen vunnit mitt hjärta. Lobelia (Bella )heter hon och är efter snyggingen Belamour. På mammans sida är det gammal gedigen halvblodstam med Ganesco i täten. Hemma på gården där vi lyckats snickra till ett halvfärdigt stall står ettåringen Fadeless(Fadie)och treåringen Felipe(Filivippen). Sen har jag såklart Cheyenne(Kerstin)hemma, som numer lever vildhästliv.

Barnen växer och blir större. Jag jobbar kvar på samma jobb med en massa nya projekt på gång. Jag har saknat flashride.se men nu är jag tillbaka!

Av Elin - 17 oktober 2015 20:47

Har haft en lugn lördag hemma med barnen, endast en tur till ridklubben för mockning till Fredric. Dessvärre har jag inte mockat hemma än. Dom stackars hästarna står vid grinden, väntar och väntar på att jag ska dyka upp. Ångrar mig bittert att jag inte tagit tag i det tidigare idag. Tar emot att kliva upp ur sängen, hoppa i stallkläderna och gå ut i kolsvarta mörkret. Tur att jag bara har femtio meter till stallet.

Av Elin - 11 oktober 2015 20:47

För att göra en lång historia kort -Fredric har fått en hagkompis! Det funkar väldigt bra och båda verkar trivas med varandra!
Hans nya kompis är ridskolans Cortaire. Nästan 1.80cm hög och lugn och snäll men inte så tuff. Cortaire är låg i rang och har tidigare blivit lite utfryst av dom andra hästarna han gått med. Fredric är snäll men väldigt våldsam när han sätter igång, han har gjort illa sig ordentligt några gånger när han var yngre, så jag har valt att låta honom gå ensam dom senaste åren. Efter att ha velat och funderat ett tag bestämde jag mig för att prova släppa ihop dom då jag misstänkte att det skulle fungera. Och visst hade jag rätt!

Av Elin - 22 september 2015 23:32

Regn och rusk, hösten är här och hur mycket jag än vill går det inte att se mellan fingrarna längre. Löven är gula, lera överallt och mörkare än mörkast om natten. Var tog sommaren vägen?

I kväll saknade jag mina täckbyxor, stövlarna var för kalla och halsduken lyste med sin frånvaro... I morgon blir det vinterstövlarna, täckjol och stora tjocka halsduken på! Jobbigt det här med kläder. Har önskat mig en "infravärme"lampa till hörnet i ridhuset, där jag sitter på min lilla träpall. Skulle vara så skönt med lite värme. Misstänker att det återigen kommer bli många koppar Te i höst och i vinter. Fick en superbra mugg/thermos av en elev för många år sedan. Den brukar användas flitigt under dom kalla årstiderna. Ska leta fram den i morgon. Köpa ett gäng paket med roliga tesorter att ta med mig.
Annars så älskar jag mitt jobb. Jag har verkligen världens bästa!

Två av mina arbetskollegor<3

Av Elin - 13 september 2015 20:03

Förutom det vanliga då förstås;-), jo förresten vi har varit och ätit surströmming. Jag åt sill, pojkarna korv och Stefan satt och petade lite i den ruttna fisken. Trevligt hade vi iallafall!
Fredric har vilat lördag och söndag. Han får då gå i hage extra länge. Det går bra när dom andra hästarna står kvar ute. Han blir hemskt stressad om någon börjar ta in andra hästar och han blir kvar. Försöker alltid undvika det. Att stå själv kvar inne har han inga som helst problem med.
Pojkarna har varit vildare än vildast den här helgen. Jag förstår inte var dom får all energi ifrån. Önskar att jag hade hälften så mycket. Dom somnade vid halv tre sittandes i soffan och sov till fyra då dom vaknade. Upptäckte då att dom satt lite väl nära varandra och blev osams. Nästa gång jag gick förbi hade dom somnat om, i varsin del av soffan.

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen