Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 21 juni 2016 00:08

Efter att ha förlorat min bästa vän och framtidshopp i vintras så såg inte framtiden så speciellt ljus ut. Det var några riktigt tunga månader som jag var tvungen att ta mig igenom. Trodde inte man kunde gråta så mycket. Tankarna gick runt i mitt huvud och jag kände mig så vilsen, ledsen och besviken. Hur kan det vara så orättvist?

Trösten i allt detta var ett litet fuxsto vid namn Lobelia. Jag såg henne första gången som tvååring, ett kort videoklipp från min kompis Mariah som hade fått hem henne på inridning. Hon skickade det till mig och skrev -den här skulle passa dig!
Det var ett suddigt kort klipp på en tanig tvååring som sprang i en lerig hage. Jag svarade-guuuud vad fin! Den vill jag ha!
Det var något med dom där tio sekunderna i videon som fastnade. Har tänkt på henne många gånger under åren.

Åren gick och på något konstigt sätt så står den där "lilla taniga tvååringen" i mitt stall nu. Jag är så glad att jag blev tillfrågad och tog beslutet att ta hem henne. Hon är nu riden i sex månader. Efter treårs testet, där hon fick gångartsdiplom, betäcktes hon. Fick en superfin svart fölunge efter Diero Lux.
Nu ska hon utbildas och förhoppningsvis visa vad hon går för på tävlingsbanorna innan hon ska tillbaka till avelsboxen igen,

Hon är otroligt känslig med hur mycket energi som helst. Gäller att hålla tungan rätt i munnen när man rider. För att inte tala om när man ska hoppa upp... Fördelen med all energin är att hon har världens bästa arbetsmoral, vill verkligen göra rätt och arbeta!

Hon passar mig så otroligt bra. Väldigt "tjejig" att rida. Kvicka, lätta gångarter med mycket tryck i. Mjuk och fin mun. Lätt för att gå i form. Ska bli så roligt att göra denna resa med fina Bella!

Lobelia f:2011 e:Belamour ue:Ganesco

Min fina älskade ängel. Saknar dig varje dag så otroligt mycket.
Fredric e:Don Frederico född 2007 död 2016.

ANNONS
Av Elin - 19 juni 2016 21:30

En vecka kvar sen har jag semester! Nu har jag ju världens bästa jobb så jag behöver egentligen inte semester men att få spendera hela dagarna i sex veckor tillsammans med mina små troll kan man inte tacka nej till!

Även Bella behöver semester, hon är fem år men bara riden i sex månader så tror att både hennes kropp och knopp kommer må bra av lite vila. Det har varit sex intensiva månader.
Hon kommer att gå tillsammans med ettåringen här hemma i sommarhagen närmast stallet. Just för att jag ska kunna ta in dom om det blir dåligt väder eller mycket insekter. Bella blir kvar här(troligtvis) till september då Felipe tar hennes plats under Augusti på klubben. Han ska ridas in och Bella tänkte jag skulle få bygga upp både styrka och kondition i skogen.

Fina tjejen<3

ANNONS
Av Elin - 17 juni 2016 21:39

Anton var lite tussig i morse så han fick skippa dagis och hänga med mig på jobbet istället. Började med två träningar. Sen blev det filmdags igen. På med vita benlindor och kamma till luggen! Fick några skapliga snuttar med film, önskar jag vore mer teknisk. Kunde med filmkamera-redigering-dator aningen bättre än vad jag kan. Det är så viktigt när man ska sälja häst att man lagt ner lite tid på annonsen. Det ska synas att det är seriöst gjort. Jag kommer skriva ett eget inlägg om just hästannonser...

Bella fick vila idag då tiden inte räckte till. Behövdes faktiskt en vilodag då hon gått lite mer än hon brukar. En veckas jobb kvar nu innan det blir vila och bete för Queen B! Avslutade kvällen med glass hos momma! Hon har världens största glasslager i sin frys! Perfekt som fredagsmys!

Ska njuta av av balkongutsikten en liten stund till innan jag kryper ner under täcket.
Godnatt.

Av Elin - 15 juni 2016 11:22

Nyss ätit lunch. Ska strax skjutsa iväg kidsen till dagis. Idag ska vi(jag och Moa)filma två försäljningsponnyer. Den ena ska filmas när den hoppar och den andra när den går lite dressyr. Hoppas vi ska hinna klart så jag får ut annonserna ikväll.

Nu är det en och en halv vecka kvar innan jag går på semester. Nästa torsdag kör vi ridskolehästarna på bete, ponnyerna upp till Moa och Bella hem till mig. Sen stänger vi stallet under juli månad. Då ska (nästan)all tid ägnas åt mina små änglar!

Av Elin - 15 juni 2016 00:09

Min fina treåring på bete!
Felipe efter den holländska topphingsten Dee Goede Ree Metall.
Ska bli så spännande att se vad det blir av denna snygging!

Av Elin - 20 maj 2016 19:59

Lång dag! Ligger i soffan med trötta ben. Anton är lite febrig, hoppas det ger sig under natten. Tänkte att han och August skulle somna snart så att jag och Adam kan tjuväta glass! När alla barn sover går jag ut i stallet och nattar hästarna. Dom har sovit ute några nätter nu men eftersom vädret tydligen glömde bort att det var vår pågång och intog någon slags höst istället så får hästarna sova inne nu igen.

Tidigare idag så trotsade jag och Cortaire snöstormen och gav oss ut en sväng innan det blev lite trimm i paddocken. Tre plusgrader, rejält blåsigt men myggfritt!

Fadie är inte alls speciellt imponerad av det svenska vädret...

I morgon har vi pay and jump på klubben. Moa ska starta tre st hästar sen ska vi försöka att ta oss iväg på en företagsmässa där Stefan har bilen utställd.

Nu blir det glass!

Av Elin - 7 maj 2016 20:51

Äntligen strålande sol och varma vindar! Har planterat både pelargoner och penséer idag. Blir så härligt vårigt.

I torsdags var hela teamet iväg på tävling. Moa hade med sig två av ponnyerna. Första klassen gick lite sisådär men i andra klassen blev det en nolla i avd B med B-ponnyn Acke och så avslutade Moa med att vinna D-ponny klassen med Connie. Är så otroligt glad för Moas skull. Det ligger så mycket jobb och slit bakom detta.

Nöjda och glada!

Twinsen var med så Carre hade fullt upp! Hon fick även äran att inviga min nya Hallonröda PS väska!

Acke lyckades hitta några gröna strån mellan klasserna.

Nästa tävling är till helgen. Vi får se vilka hästar som får följa med då.

Av Elin - 2 maj 2016 23:47

Har jobbat på ett nytt projekt all ledig tid dom senast veckorna. Går allt som det ska så blir det klart i morgon. Då blir det lite lugnare och jag kommer ha mer tid över till bloggen!

Bella skötte sig mycket bra idag. Jag kunde för första gången hoppa upp själv på henne! Vi har jobbat otroligt mycket med upphoppningen då hon är så väldigt känslig. Hon har stått stilla hela tiden tills man stoppat i foten i stigbygeln då har hon klivit/kastat sig iväg och vi har fått börja om. Att försöka hoppa upp i farten var bara att glömma... Många äppelbitar och oändligt tålamod har äntligen gett resultat!
Väldigt viktigt att unghästarna lär sig att stå stilla när man ska hoppa upp, parkerad bredvid pallen. Speciellt när det är en "dressyrtant" som ska rida.

Promenad ut efter ridturen, hon passar så bra i det svarta rundsydda tränset,

Queen B med världens längsta öron!

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen