Flashride.se

Senaste inläggen

Av Elin - 7 juli 2016 22:34

Adam har somnat i mitt knä efter en lång dag. Passar på att mobil blogga lite innan jag ska gå ut för att ta in hästarna.

Var bort till ettåringarna med vatten för en stund sen. Båda två låg ner i det långa gräset så dom syntes knappt. Dom verkar verkligen ha funnit varandra och älskar sin hage. Det har blåst ordentligt igår och idag men dom verkar inte bry sig alls om det. Varje gång jag varit dit har dom stått och betat lugnt tillsammans. Kommer alltid när jag ropar, fast det kan ta lite tid... Jag känner igenom dom och kliar dom lite där dom själva inte kommer åt. Lyfter hovarna på dom, känner igenom benen. Bra att göra det dagligen så har man full kontroll om det skulle bli någon förändring och så blir det många härliga mysstunder!

Det har varit fullt upp idag. Händer lite roliga saker nu som jag hoppas ska kunna skriva om längre fram. Planer, planer...
Längtar efter att få sätta igång Bella men hon har några veckor kvar på sin semester. Till veckan kommer grävmaskinen som ska börja med paddocken. Staket ska ner och massvis som ska fixas!

Lyckliga ettåringar!

ANNONS
Av Elin - 2 juli 2016 21:04

Nu sover barnen sött i sina sängar! Med lite silvertejp och stripes så löser sig det mesta.

Virvelvindarna var extra, extra, extra vilda idag. Igår var dom så lugna och mysiga. Behovet av att ta igen allt idag var stort... för att inte förlora sitt ryckte. Inte så lämpligt när man ska visa häst för kunder... Hästen skötte sig super och kunderna skötte sig super! Hade faktiskt med mig en barnvakt men för att inte förlora henne för alltid satte jag henne och en av orkanerna på läktaren. Stängde alla dörrar och låste in övriga vindar i hörummet. Kom på efter en stund in i visningen att det kanske inte var ett så bra drag då det fanns både spadar och högrepar i hörummet...
På något sätt tog vi oss igenom visningen. Packade in allt i bilen och tog oss hem helskinnade.

Kommer så väl ihåg när jag var ung och naiv... När andras ungar var högljudda, vilda och okontrollerad. Så skulle då aldrig mina barn bli. Dom skulle fostras till att vara lugna och skötsamma. Vältaliga och artiga. Det kan ju inte va så svårt! Ack vad jag bedrog mig!

Älskar mina små vilda troll mer än allt annat i världen<3

ANNONS
Av Elin - 1 juli 2016 20:43

Vi har en nyrenoverad mysig stuga på gården som vi hyr ut!

Härbret på 30 kvadrat ligger längst upp på gården inramad av gamla tallar.

Liten köksdel med spis, micro och vattenkokare. Kökssoffa och stort matbord.

Nyrenoverat badrum med toalett och dusch.

Myshörna med trappa upp till loftet.

Loftet har ett härligt snedtak och två fasta sängar. Extrasängar finns.

Trädgårdsmöbler på verandan och fantastisk utsikt över Revsundsjön.

För den som är intresserad av fiske så är Revsundssjön rik på aborre, öring och sik. En bit bort ligger Gimån med sitt berömda flugfiske eller varför inte vandra i Herrevadsströmen och bada i deras härliga laguner. St Olavsleden går genom byn Grimnäs. Bakom stugan ligger ett naturreservat med orörd natur.

För mer info och bokning kontakta mig på ee_8233@hotmail.com

Av Elin - 1 juli 2016 16:12

Bella och Kerstin går i den stora sommarhagen. Betet är lite sämre där så det passar perfekt till dom. Dom tas in på nätterna.

Lite morgonmys innan dom promenerar ut i stora hagen.

Fadie och Zeebreeze går i sommarhagen nere vid sjön. Där är betet kraftigare och perfekt för växande unghästar.

Helt underbart att kunna ha hästarna hemma under sommaren och kunna låta dom äta gräs efter behov. Jag har full koll på dom hela tiden.

Till veckan kommer brorsan med grävmaskin och ska börja gräva för paddock! Längtar tills jag kan trimma hästarna ordentligt här hemma. Till hösten blir det fullt upp!

Har velat fram och tillbaka med hur jag ska göra med stallet men jag tror jag bestämt mig nu!

Av Elin - 29 juni 2016 21:09

I förrgår med långt hår! Aningen tovigt där bak... Fast det syns ju inte framifrån!

I dag, kort hår och inga tovor!

Marlene, som brukar klippa pojkarna gjorde ett jätte bra jobb igen! Inte lätt att hålla reda på tre virvelvindar med en sax. Men hon var snabb med saxen och lyckades få bort det mesta. Betydligt enklare att klippa hästmanar tycker jag. Hästen binder man fast och står den inte stilla kan man muta med hö eller havre. Oftast står hästen stilla efter en stund då den inser att den inte kommer undan. Annat är det med virvelvindarna som för var stillasittande minut blir allt mer och mer explosiv!

Av Elin - 28 juni 2016 22:37

Nu har vi släppt ettåringarna tillsammans på bete. Dom fann varandra på en gång.

Gäller att vara snabb med kameran för att hinna fånga dom på bild. Kul att få se dom röra på sig. Alltid spännande med växande unghästar! Dom sprang i några minuter sen stod dom stilla, lugnt och betade. Hagen ligger på andra sidan vägen, ner mot vattnet. Fläktar nästan hela tiden där, vilket är bra då det håller insekterna borta.

Av Elin - 25 juni 2016 22:05

Tjugo över sex i morse stod vi påklädda och redo att gå ut. Vid sådana tillfällen önskar jag att jag drack kaffe. En kopp kokhett, svart kaffe kanske skulle väcka mig från det döda... Morgnar är inte min grej, nej tacka vet jag kvällar och nätter. Är så otroligt effektiv då. Efter klockan sju är jag på topp!

Vädret är fantastiskt! Helt underbart, det är alldeles vindstilla. Berget speglar sig i vattnet och solen går ner långt borta i horisonten. Hästarna betar lugnt på ängen. Barnen sover och jag har Lasse Winnerbäck i öronen. Tusen saker som borde göras men ikväll väljer jag att sitta kvar ute på balkongen.

I morgon ska jag göra klart den andra sommarhagen. Min kompis Sandras ettåring kommer och ska gå några veckor här på bete tillsammans med Fadie.

Nu ska jag njuta av utsikten en liten stund till innan jag går och lägger mig.

Av Elin - 23 juni 2016 21:48

Då gjorde jag det igen! Samma plats, samma väg, samma sak varje sommar. Lyckades i år igen missa den "viktiga" avfarten till ridskolehästarnas bete. Omvägen, om man inte lyckas krångla till det ännu mer, blir på en sådär åtta, tio mil. Undra vad dom stackars hungriga hästarna tänkte där bak i transporten.
Nu är dom avlämnade och jag hoppas dom får ett härligt sommarlov!
Nu har jag semester!

Plockade med mig Bella på vägen hem. Nu får även hon lite semester.

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen