Flashride.se

Direktlänk till inlägg 30 januari 2017

Eget ansvar!

Av Elin - 30 januari 2017 23:42

Har haft en hel del olika elever under åren. Vissa som rider för nöjes skull, en gång i veckan för att det ger motion och man har trevligt med sina vänner under den där timmen i stallet. Sen finns det dom som rider för att kompisen rider, för att man älskar hästar, behöver komma hemifrån eller äntligen har möjligheten att uppfylla en barndomsdröm. Sen finns det dom som ridet för att utvecklas, träna, tävla, bli stjärnor! Alla är självklart lila mycket värda och förtjänar sin tid.

Dom som håller på med sporten -ridsport. Det är till den gruppen jag tänkte tillägna detta inlägg.
Jag finns där som tränare, mentor och coach. Finns där för att dela med mig av min långa erfarenhet, tipsa och guida in elever på en så bra väg in i sporten som möjligt. Det gör jag under varje träningstillfälle utifrån dom förutsättningar som finns. Jag försöker ha en så rak dialog som möjligt med eleven. Vi disskuterar och analyserar tillsammans. Jag gör mitt bästa för varje elev.
Nu till det som jag hoppas var och en ska ha insikt i -Jag kan inte trolla. Det är upp till var och en av alla dessa ryttare att ta eget ansvar för sin egna träning, sin häst och sin satsning. Det hänger inte på mig om man rider den där nollan, får över den där procenten eller vinner den där rosetten. Det är upp till varje elev! Vi tränare finns där som stöd.
Vill du bli bra, vill du satsa och ta dig högre, längre upp i sporten. Då måste du förstå att det krävs hårt arbete. Inte bara den där timmen, en gång i veckan utan varje ridpass, varje dag, varje gång. Hela tiden. Du måste även rannsaka dig själv. Har jag rätt material för att nå mitt mål. Är det rätt häst med rätt kapacitet, rätt ålder med rätt förutsättning. Kanske man måste inse att den gamla ridskolehästen, grannens lånehäst eller pensionären inte räcker för att nå ens drömmar. Kanske kan man inte spela fotboll, innebandy och gitarr samtidigt som man vill bli ryttarproffs. Tiden räcker inte riktigt till.

Du har även ett ansvar att ta till dig det din tränare säger. Små saker som att hålla in armbågarna, rida rakt, händerna på plats, rätt sittben, hästen ställd i hörnen osv är detaljerna som kan avgöra hela ens karriär. Att ignorera det mest grundläggande kan rasera allt. Ett hus måste byggas från grunden.

Det du också måste fundera på är om du har viljan att lägga ner den tid och uppoffring som behövs för att bli sådär riktigt bra. Det är hårt slit för att ta sig till toppen, många timmar i sadeln, oändliga timmar med arbete, analyserande och resonerande. Det är så enkelt att hoppa över några steg men förr eller senare tar det stopp för allt följer en röd tråd.
Det är ditt ansvar att fråga, ta för dig och ta plats. Står man i ett hörn, tyst och ointresserad under ett träningspass så kan man inte förvänta sig att tränare ska lägga ned hela sin energi på just den eleven. Vill du veta saker, lära dig mer och bli bättre så måste du själv ta tag i det. Visar du som elev att du vill, är intresserad och hela tiden söker mer information och kunskap då kommer du att få det. Så för att runda av det hela -ta plats, ta för dig och ta eget ansvar!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tanten

31 januari 2017 10:22

Så sant som det var sagt, att vara ryttare är ett dygnet runt projekt. Själv tänker jag på mina hästar dygnet runt, planerar ridpass, funderar ut övningar, och vi blir väl liiiite bättre för varje år. Kanske... tänker på den kartan över förväntade mål. Man förväntar sig en sprikrak linje, men verkligheten är ju som ett garnnystan....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - Fredag 11 okt 23:46

Så fantastiskt fina och duktiga är dom båda två! Jag och Alzac har redan kommit längre utbildningsmässigt än vad jag vågat drömma om. Fadie går från klarhet till klarhet varje ridpass och jag måste nypa mig i armen för att förstå att hon är min. Älsk...

Av Elin - Fredag 11 okt 23:37

?Det är en tröst att hösten är så vacker? Vi har klarat oss riktigt bra ifrån lera och regn. Hästarna går fortfarande i sommarhagarna så dom har mycket att röra sig på, slipper upptrampade leriga ingångar och spola ben varje dag. Ridbanan...

Av Elin - Fredag 20 sept 21:51

Min fina lilla kille växer och växer. Så roligt det ska bli nästa höst då han är två och ett halvt år och ska sittas in. Han hanteras nästan varje dag, en kort stund då han sitter fast, borstas och jag lyfter hovarna. Jag är även noga...

Av Elin - Lördag 14 sept 21:33

Underbar sommar som nu gått över till höst. Gäller att ta vara på dom sista varma dagarna och njuta så mycket det går! Nu väntar en spännande höst med massvis av hästar och ridning! ...

Av Elin - Onsdag 31 juli 01:07

Vilken skillnad det blev efter tandläkarbesöket! Huvudkastningarna försvann och Fadie känns så glad och nöjd! Lite väl mycket energi bara efter några dagars lugnare arbete. Det första hon gjorde när jag precis hade hoppat upp var att resa sig, rak...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen