Flashride.se

Direktlänk till inlägg 31 juli 2016

Bättre kväll kan det inte bli!

Av Elin - 31 juli 2016 21:49

Helgen lider mot sitt slut och min sista semestervecka börjar i morgon. Känns helt ok faktiskt!
Jag är fortfarande i extas efter gårdagens Storsjöyra! Min kväll inledde med Miriam Bryant och avslutades med Lasse Winnerbäck! Miriam var magisk! Vilken otrolig röst och så imponerad av hennes live uppträdande! Hon är såååå Cooool och jag fick gåshud när hon sjöng. Bäst var såklart sista låten-Ett sista glas.

Efter Miriam var det Lasse Winnerbäcks tur. Räknade ut att det var nog sjunde gången jag såg honom uppträda! Har sett honom på olika festivaler runt om i Sverige men flest gånger på just Storsjöyran där han uppträtt åtta gånger(om jag inte minns fel). Denna gång kunde jag sjunga med i ALLA texterna. Så i en och en halv timma stod jag och skrålade för full hals! Det är nog min hemliga superkraft, jag kan texterna till (nästan) alla Winnerbäcks låtar! Skulle kunna vara med i en tävling där temat var just sjung med i flest av hans låtar. Jag skulle vara den självklara vinnaren!
Det var en bra blandning av både gamla och nya låtar. Från senaste albumet inledde han med Lågsäsong(hade önskat sysslomannen, då jag tycker den har mer spänning i texten) och lite senare kom Granit och Morän som är riktigt bra, uppbyggd på bara verser utan refräng. Gamla hits han spelade var såklart Söndermarken, Elegi,min favorit(av dom äldre låtarna) men han hade gjort om introt lite. Hosianna(nyare favvo) som var helt magisk! Elden var också med, fler låtar var Min älskling har ett hjärta av Snö och Stockholms kyss. Sista låten ut var Ingen Soldat men den tycker jag är aningen för långsam och lite tråkig. I alla fall så får han fem stjärnor av fem möjliga av mig! Han står på scenen, helt stilla, nickar, backar några steg och publiken är helt i extas! Hela torget gungade och sjöng med! Men du måste vara ett insatt Winnerbäck fan för att hänga med i texterna. Ljudet var på gränsen till för högt och gitarrerna tog över då och då. Lasse tog i och sjöng ut ordentligt, använde rösten sådär riktigt bra som han kan, när han vill!
Det är ju just texterna som är själva kärnan i det hela. Att kunna använda det svenska språket på ett sånt fantastiskt sätt! Meningar som -slutar svara när det ringer, ett långsamt sätt att bli ensam eller på våren talar hon om hösten. Skulle kunna skriva ett eget blogginlägg med bara fantastiska meningar från Winnerbäck låtar! Jag är än en gång mållös! Kommer somna med ett leende på läpparna i flera nätter nu!

Väntar på att Miriam skulle börja spela. Laddade upp med ett gäng remmar, ingen festival utan remmar! Stallskorna på då jag tagit in hästarna i "finskorna" och dom blivit både blöta och leriga(att jag aldrig lär mig). Kvar fanns då bara just stallskorna... Ja, ja så kan det gå! Nu ska jag kolla upp var och när Winnerbäck spelar nästa gång!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - Fredag 3 april 21:18

Vaknade upp till två meter nysnö! Minst! Ytterdörren gick inte att öppna då det hade drivit igen ordentligt framför den. Jag fick trycka mig ut genom en springa för att sen skotta mig fram och upp till stallet. Där möttes jag av ännu mera snö. Tog ti...

Av Elin - Torsdag 2 april 22:00

Lyckades efter X antal timmar i traktorn och sen några timmar till på det med fyrhjulingen äntligen få bort all is på ridbanan! Som jag har slitit. Snöar det på den nu gör det inte så mycket då det då snöar på gruset och inte på isen! Såklart är det ...

Av Elin - Fredag 13 mars 20:03

Det är inte så många bilder som blir bra... av tio bilder blundar jag på på nio. Alzac vill oftast inte vara med och Fadie kan inte stå stilla. Men ibland får vi till det :) ...

Av Elin - Lördag 29 feb 13:56

Träning igår med Fadeless. Jag får nypa mig i armen för att förstå. Fantastiska lilla häst. Hon är så glad och positiv. Alltid öronen rakt fram och väntar på nästa uppgift. Energi har hon så det räcker och blir över men gör sitt bästa för att hålla ...

Av Elin - Torsdag 27 feb 20:46

Nu är (nästan)allt på plats och jag är så nöjd! Det blev så fint tillslut fast jag var lite orolig över den blå nyansen men är så glad att jag vågade! Nästa projekt blir pojkarnas rum. Vi får se om vi kommer överens om färgvalet... ...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen