Flashride.se

Direktlänk till inlägg 31 juli 2016

Bättre kväll kan det inte bli!

Av Elin - 31 juli 2016 21:49

Helgen lider mot sitt slut och min sista semestervecka börjar i morgon. Känns helt ok faktiskt!
Jag är fortfarande i extas efter gårdagens Storsjöyra! Min kväll inledde med Miriam Bryant och avslutades med Lasse Winnerbäck! Miriam var magisk! Vilken otrolig röst och så imponerad av hennes live uppträdande! Hon är såååå Cooool och jag fick gåshud när hon sjöng. Bäst var såklart sista låten-Ett sista glas.

Efter Miriam var det Lasse Winnerbäcks tur. Räknade ut att det var nog sjunde gången jag såg honom uppträda! Har sett honom på olika festivaler runt om i Sverige men flest gånger på just Storsjöyran där han uppträtt åtta gånger(om jag inte minns fel). Denna gång kunde jag sjunga med i ALLA texterna. Så i en och en halv timma stod jag och skrålade för full hals! Det är nog min hemliga superkraft, jag kan texterna till (nästan) alla Winnerbäcks låtar! Skulle kunna vara med i en tävling där temat var just sjung med i flest av hans låtar. Jag skulle vara den självklara vinnaren!
Det var en bra blandning av både gamla och nya låtar. Från senaste albumet inledde han med Lågsäsong(hade önskat sysslomannen, då jag tycker den har mer spänning i texten) och lite senare kom Granit och Morän som är riktigt bra, uppbyggd på bara verser utan refräng. Gamla hits han spelade var såklart Söndermarken, Elegi,min favorit(av dom äldre låtarna) men han hade gjort om introt lite. Hosianna(nyare favvo) som var helt magisk! Elden var också med, fler låtar var Min älskling har ett hjärta av Snö och Stockholms kyss. Sista låten ut var Ingen Soldat men den tycker jag är aningen för långsam och lite tråkig. I alla fall så får han fem stjärnor av fem möjliga av mig! Han står på scenen, helt stilla, nickar, backar några steg och publiken är helt i extas! Hela torget gungade och sjöng med! Men du måste vara ett insatt Winnerbäck fan för att hänga med i texterna. Ljudet var på gränsen till för högt och gitarrerna tog över då och då. Lasse tog i och sjöng ut ordentligt, använde rösten sådär riktigt bra som han kan, när han vill!
Det är ju just texterna som är själva kärnan i det hela. Att kunna använda det svenska språket på ett sånt fantastiskt sätt! Meningar som -slutar svara när det ringer, ett långsamt sätt att bli ensam eller på våren talar hon om hösten. Skulle kunna skriva ett eget blogginlägg med bara fantastiska meningar från Winnerbäck låtar! Jag är än en gång mållös! Kommer somna med ett leende på läpparna i flera nätter nu!

Väntar på att Miriam skulle börja spela. Laddade upp med ett gäng remmar, ingen festival utan remmar! Stallskorna på då jag tagit in hästarna i "finskorna" och dom blivit både blöta och leriga(att jag aldrig lär mig). Kvar fanns då bara just stallskorna... Ja, ja så kan det gå! Nu ska jag kolla upp var och när Winnerbäck spelar nästa gång!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 16 november 2019 19:03

Har alltid sagt att jag måste bo nära vattnet med skogen bakom ryggen för att kunna andas. Här kan jag det. Så fantastiskt vackert, just när isen börjar lägga sig. Himlen skiftar i alla färger och det är så tyst som det kan bli. Kylan tränger sig...

Av Elin - 4 november 2019 22:46

Höstlovet är över och rutinerna börjar infinna sig igen. Efter en höst med mycket att göra och stressiga dagar börjar jag nu hitta lugnet igen. Känslan av att dagarna aldrig tar slut har tärt på mig. Att inte hinna allt jag vill och behöver göra har ...

Av Elin - 11 oktober 2019 23:46

Så fantastiskt fina och duktiga är dom båda två! Jag och Alzac har redan kommit längre utbildningsmässigt än vad jag vågat drömma om. Fadie går från klarhet till klarhet varje ridpass och jag måste nypa mig i armen för att förstå att hon är min. Älsk...

Av Elin - 11 oktober 2019 23:37

?Det är en tröst att hösten är så vacker? Vi har klarat oss riktigt bra ifrån lera och regn. Hästarna går fortfarande i sommarhagarna så dom har mycket att röra sig på, slipper upptrampade leriga ingångar och spola ben varje dag. Ridbanan...

Av Elin - 20 september 2019 21:51

Min fina lilla kille växer och växer. Så roligt det ska bli nästa höst då han är två och ett halvt år och ska sittas in. Han hanteras nästan varje dag, en kort stund då han sitter fast, borstas och jag lyfter hovarna. Jag är även noga...

ee_8233@hotmail.com


flashride.se

Följ Flashride.se med Blogkeen
Följ Flashride.se med Bloglovin'

Senaste inläggen

Kategorier

Blogglista.se Föräldraskap bloggar Allmänt
London Portalen